Fabrik vil kræve 100 mio. kr. i erstatning

Vejle kommunes beslutning om at lukke en foderfabrik i Jelling er både ulovlig og kan medføre et erstatningsansvar på op til 100 mio. kr. for kommunen. Det siger virksomhedens juridiske rådgivere.

Vejle kommune besluttede sent mandag ikke at forlænge virksomheden Fermentationseksperts midlertidige miljøgodkendelse.

Og det er reelt det samme som at kræve virksomheden i det østlige Jelling lukket senest 1. januar.

Der har været problemer med lugtgener fra virksomheden. Lugtgener som virksomheden har tilbudt at fjerne med en høj skorsten.

Men alligevel vil et snævert flertal i kommunens teknik-udvalg ikke forlænge tilladelsen. Venstre har derefter begæret sagen i byrådet ? men næste ordinære møde er først midt i januar.

- Vores jurister har set på sagen, og de siger, vi har en knaldgod sag, siger direktøren for forderfabrikken, Jens Legarth til Vejle Amts Folkeblad onsdag. Vi har informeret kommunen i går om det og bedt om at få dens afgørelse på skrift. Lige så snart vi har den, og hvis kommunen ikke er kommet til fornuft, så ryger der en stævning af sted. Det kan blive en dyr regning for skatteborgerne i Vejle Kommune. Men det må de have råd til??

Fabrikken i Jelling har koste 30 mio. kr. at opføre. Heraf er en tredjedel kommet fra offentlige kasser.

John Legarth siger, at erstatningskravet kan ende på 100 mio. kr., fordi fabrikken er med i en lang række forsøg, som risikerer at blive ødelagt, hvis fabrikken ikke kan producere det særlige svinefoder.

Artikel fra Vejle Amts Folkeblad