TV der bevæger dig

Fængselsbetjente groft overfaldet

To fængselsbetjente blev torsdag overfaldet i Statsfængslet Midtjylland ved Nørre Snede.

Overfaldet skete her i fængslet i Nr Snede

Overfaldet skete, da en mandlig indsat var ved at blive overført fra en afdeling til en anden i det lukkede del af fængslet. Han blev ledsaget af to fængselsbetjente.

Manden blev pludselig ophidset og tog kvælertag på den ene betjent. Det lykkedes heldigvis den anden betjent at stoppe kvælingsforsøget efter 30-40 sekunder. Efterfølgende blev den anden betjent sparket i hovedet af den indsatte.

De to mandlige betjente blev kørt til skadestuen og overfaldsmanden anbragt i en sikringscelle. Han vil formentlig blive sigtet for drabsforsøg.

I løbet af sommeren har der været flere grove overfald mod personalet i Kriminalforsorgen. Blandt andet i Statsfængslet i Vridsløselille og Statsfængslet i Nyborg. I alt er der registreret 190 episoder med vold og trusler mod personalet i årets første syv måneder i Kriminalforsorgens statistik.

Fængselsforbundets formand er meget bekymret for udviklingen

- Det er foruroligende, at vi ser flere og flere grove overgreb mod vores medlemmer. Der er brug for at styrke indsatsen på dette område, hvis voldskurven skal knækkes, siger Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, i en pressemeddelelse.

Deltag i debatten