Farlige drengestreger mod posten

Cykler bliver smidt ud bag pakkeposten - eller unge hopper op på bilens trinbræt under kørsel i boligområdet Finlandsparken i Vejle. Post Danmark vil gerne have stoppet de farlige drengestreger, inden nogen kommer til skade.

Drengestregerne har stået på de seneste par uger. Men der har tidligere været lignende problemer i boligområdet. Bl.a. er bybusser flere gange blevet angrebet med stenkast.

Post Danmark har valgt at gå til pressen med porblemet. Ikke fordi de ansatte føler sig truet, men simpelthen for at der ikke skal ske en ulykke.

For alle er enige om at der er tale om drengestreger. Og gerningsmændene er en flok helt unge drenge - med indvandrerbaggrund.

De keder sig

Den erfarne leder af områdets ungdomsklub, Leif Hansen, er ikke i tvivl om, at der er tale om unge, der keder sig. Det er set før, at når skolen er lukket og ungdomsklubben holder ferie, så stiger tendensen til hærværk og chikaner.

Derfor er det besluttet, at ungdomsklubben i området IKKE holder sommerferie - og der er lavet en særlig natpatrulje, som skal forhindre løjer og hærværk.

Uændret kriminalitet

Finlandsvej og Moldevej er belastede boligområder med ca. 65 pct. ikke-danske beboere. Der er i de sidste 10 år lavet mange tiltag for at dæmpe chikaner og hærværk.

Men antalleet af politianmeldelser fra området er uændret.