TV der bevæger dig

Fem bejler til bispesædet

De fem kandidater, som bejler til bispesædet i Haderslev, får ti minutter til at præsentere sig for menighedsrådene i Haderslev Stift. Det sker på et kandidatmøde i Vingsted.

04:36

Jacob Ørsted er en af fem kandidater til bispesædet.

1 af 2

TV SYD sender direkte fra kandidatmødet. Og vi har på forhånd besøgt en af de fem kandidater: Jacob Ørsted, som er præst ved Helligåndskirken i Flensborg.

Smuittende entusiasme

- Jeg har en tilgang til kirken og det kirkelige liv med en glæde og en entusiasme, som virker smittende på andre præster og menighedsråd, er et af hans argumenter, da TV SYD spørger, hvad der skal til at være god biskop.

Men jobbet som biskop kræver mere end kærlighed til kirken. Ifølge Jacob Ørsted er det også nødvendigt med økonomisk sans og lydhørhed.

- Det skulle gerne være ligeså naturligt at tale om kirke og kristendom, som det var at gå i Netto. Og der ligger et stort arbejde før det sker. Men jeg er overbevist om, at der er interesse i befolkningen, siger han.

Valg i to omgange

Den nye biskop vælges af menighedsrådene i stiftet. Det foregår i to omgange - i marts og i april.

Der var sidst bispevalg i Haderslev Stift i 1999. Det var da Niels Henrik Arendt blev valgt. Og valget kommer, fordi han gerne vil overlade sædet til yngre kræfter for at få fornyelsen i embedet.