TV der bevæger dig

Fem sigtet som hackere

Politiet sigter foreløbig fem personer for hackerangreb mod 3Fs hjemmeside i Vejlegård-konflikten.

Fem formodede computer-hackere er nu sigtet i konflikten om Vejlegården

Flere personer er sigtet for hackerangrebet mod 3Fs hjemmeside i forbindelse med konflikten med Restaurant Vejlegården, og Københavns Politi har lavet ransagninger flere steder i landet.

Samarbejde

Københavns Politi har i samarbejde med Rigspolitiets særlige it-enhed sigtet fem personer og lavet ransagninger hos en række personer og beslaglagt et større antal computere.

- Vi har sigtet i alt fem personer, som vi formoder arbejder sammen om hackerangrebet, siger leder af tyveri- og røverigruppen i Københavns Politi Tomas Juhl til Ritzau.

Computere beslaglagt

- Under vores ransagninger beslaglagde vi et større antal computere, som vi nu skal undersøge indholdet af for at finde flere beviser i sagen, fortæller han.

Politiet har både beslaglagt stationære computere, bærbare, harddiske, cd-rommer og memory-stiks.

30.000 ramt

Hackerangrebet på hjemmesiden fandt sted i juli, fordi en eller flere personer ikke brød sig om 3Fs metoder under konflikten med Restaurant Vejlegården, der indgik overenskomst med Kristelig Fagforening (Krifa) i stedet for 3F.

Hackingen medførte, at knap 30.000 modtagere af dagpenge måtte troppe op i en 3F-afdeling og udfylde et dagpengekort for at få deres penge.