Festivaloverskud hjælper udsatte til en god jul i år

For mange kan julen være en hård tid, hvis økonomien ikke rækker så langt. En del af overskuddet fra Jelling Musikfestival skal nu hjælpe udsatte familier til en lidt bedre jul.

Da Jelling Musikfestival 2022 bragede derudaf i slutningen af en lun maj-måned, var der nok ikke mange festivalgængere, der skænkede julen en tanke.

Men da regnskabet i november viste rekordstort overskud efter festivalen, blev der hurtigt tænkt juletanker. 

En del af det overskud, som gæster, samarbejdspartnere og frivillige har genereret på festivalen, hjælper nemlig trængte familier, børn og udsatte til at kunne holde en god jul i år. 

I alt 286.000 kroner er delt ud til juleformål.

- Juletiden kalder på, at vi rykker lidt tættere sammen, og det er rørende hvor mange mennesker, der knokler for at sprede varme i juletiden. Vi håber, at vi kan bidrage til de fantastiske organisationers arbejde, siger festivaldirektør Line Mosfelt i en pressemeddelelse.

Flere kan ansøge

De 286.000 kroner er uddelt til forskellige organisationer, der hjælper udsatte til en bedre jul. 

Julemærkefonden, Mødrehjælpen, Dansk Røde Kors, Vejle Julehjælp, Mentorbarn og Broen Vejle har alle modtaget mellem 15.000 og 75.000 kroner, som både giver mulighed for julegaver til børn, mad og julefest.

Sådan fordeles pengene

  • Anders Breinholt, der var konferencier på festivalen, sender sammen med festivalen 75.000 kroner til Julemærkefonden.

  • Festivalens samarbejdspartner Go’on har udpeget Dansk Røde Kors til en donation på 75.000 kroner øremærket til asylcentret i Jelling, der vil bruge pengene til enlige asylansøgere op mod jul.

  • Mødrehjælpens Julehjælp modtager 75.000 kroner til at sikre en god jul for 137 af Danmarks mest udsatte børn.

  • Vejle Julehjælp modtager 30.000 kroner til julekurve med mad og julegodter til trængte familier. Initiativet er startet af Bykirken i Vejle, der samarbejder med Vejle Kommunes Familieafdeling og Jobcenteret, der udpeger modtagerne.

  • Festivalens transportpartner Ejner Hessel har udpeget Mentorbarn til en donation på 16.000 kroner, der skal bruges til julegaver til organisationens udsatte børn.

  • Foreningen Broen Vejle har modtaget 15.000 kroner til en julefest for børn.

Røde Kors i Jelling modtager 75.000 kroner, som er øremærket asylcentret i Jelling. De enlige asylansøgere falder nemlig udenfor julehjælp møntet på børn og familier.

- For nogen er julen en særdeles ensom tid, og derfor kan det virkelig gøre en forskel for dem at markere højtiden og skabe et fællesskab omkring det. Det får vi mulighed for med donationen, siger daglig leder af Røde Kors i Jelling, Ken Rinder.

Udover juledonationerne kan velgørende og almennyttige foreninger og organisationer stadig søge om del i overskuddet fra festivalen frem til 31. december. Ansøgningsformularen ligger på Jelling Musikfestivals hjemmeside.

Jelling fik rekordstort overskud efter to år uden musikfestivalen på grund af corona.
Jelling fik rekordstort overskud efter to år uden musikfestivalen på grund af corona.
Foto: Jelling Musikfestival