TV der bevæger dig

Finhval trækkker stadig vejret

Den 30 ton tunge finhval i Vejle Fjord trækker stadig vejret søndag morgen. Der bliver dog længere imellem vejrtrækningerne.

Finhvalen i Vejle Fjord er stadig i live søndag morgen. Der er dog færre livstegn fra det op mod 30 ton tunge pattedyr, som trækker vejret langsommere end tidligere. Det oplyser naturvejleder Thomas Dalgaard fra Skov- og Naturstyrelsen til Ritzaus Bureau.

En fotograf fra TV SYD melder kort før klokken 10 søndag formiddag, at hvalen ligger meget stille på dybt vand.

Ved højvande er det svært at observere nøjagtigt, hvor livlig hvalen er.

 - Vi har svært ved at gisne om, hvor dårligt hvalen har det, når den ligger på dybt vand, siger Thomas Dalgaard fra Skov- og Naturstyrelsen.
Lørdag meldte styrelsen en kajakroer til politiet, efter at han havde været helt henne i røreafstand af hvalen. Hvalen bliver stresset af at have mennesker så tæt på.
Der er lagt bøjer ud for at holde nysgerrige sejlere væk, men ikke alle respekterer bøjerne. Kommer nogen for tæt på, ringer Skov- og Naturstyrelsen efter politiet.
 Den 15 meter lange finhval strandede onsdag aften tæt på Vejle Fjord-broen og har siden været et tilløbsstykke. Hundredvis af tilskuere er strømmet til fra nær og fjern for at se hvalen.
Eksperter forventer ikke, at den udmattede hval kan overleve. Men det er ikke muligt at aflive kæmpen på human vis, og der er derfor ikke andet at gøre end at vente på, at den udånder.