TV der bevæger dig

Fjerner Vejle-sporet på broen

Det såkaldte Vejle-spor hen over Vejlefjordbroen er spærret af vejarbejde - og det vender ikke tilbage, når motorvejen omkring Vejle er udvidet.

Googlemaps fra 2009 - før Vejle-Sporet blev lavet. Nu forsvinder det trafikale Columbus-æg, når hele motorvejen får tre spor i hver retning.

Vejle-sporet løste ellers mange trafikale problemer på Vejlefjordbroen, da det blev lavet for tre år siden. Med nye striber blev broen udvidet fra fire til seks spor. Og det tredje spor i hver retning blev forbeholdt lokaltrafikken mellem Vejle N og Vejle S.

Ikke plads

Vejle-sporet viste sig omgående at have en positiv virkning. Der blev længere tid mellem de lange bilkøer på motorvejsbroen - især fredag eftermiddag. Og de mange sammenstød, når trafikken skulle flettes sammen blev færre.

Men til november vil hele motorvejen omkring Vejle være udvidet til seks spor. Det betyder, at Vejle-sporet forsvinder på broen. Og det vil sige, at lokal-trafikken skal flette sammen med den øvrige trafik på motorvejen. Her vil især sammenfletningen med lange rækker af lastbiler blive et problem.

Forsmag

Bilisterne kan få en forsmag på de nye tider i det nordgående spor nord for broen. Her er der kommet nye striber på vejen - med tre spor og ikke noget Vejle-spor.

Mere vejr