Forældrebestyrelse frygter larm kan skræmme elever

En af de tolv indsigelser, der er kommet mod politiskolen i Vejle, er fra Vinding Skole. Her er forældrebestyrelsen nervøs for, at politiskolen vil kunne forstyrre unødigt og skræmme især de mindste børn.

Fristen for indsigelser mod en kommende politiskole på Soldalen i Vejle udløb mandag, og en aktindsigt, TV SYD har fået, viser, der er kommet 12 indsigelser til Vejle Kommune mod lokalplan 1245.

En af indsigelserne kommer fra forældrebestyrelsen på Vinding Skole, som ligger cirka 200 meter fra den kommende politiskole.

Her er man bekymret for, at en udendørs skydebane og øvelsesby vil kunne forstyrre både undervisning og ikke mindst skræmme eleverne.

quote

Vi er glade for, der kommer en politiskole til Vejle. Men vi bekymrede for, at skudstøj og larm vil kunne forstyrre og skræmme børnene unødigt - især vores modtageklasse med flygtningebørn

Bent Erik Larsen, skolebestyrelsesfmd., Vinding Skole, Vejle

- Der skal ikke herske tvivl om, vi er glade for, der kommer en politiskole til Vejle. Men vi er bekymrede for, at skudstøj og larm vil kunne skræmme børnene unødigt - især vores modtageklasse med flygtningebørn, siger skolebestyrelsesformand Bent Erik Larsen til TV SYD.

Bent Erik Larsen fortæller, at skolen er i dialog med Vejle Kommune, og at de skal til møde med borgmesteren i nærmeste fremtid. 

I det hele taget er det især støj- og trafikgener, som de fleste af indsigelserne drejer sig om.

En del af indsigelserne fremhæver desuden, at vejnettet i sin eksisterende form ikke kan klare den yderligere belastning, som en politiskole med mange elever og undervisere vil give området.