TV der bevæger dig

Formand for danske krigsveteraner: De har brug for hjælp

Formanden for foreningen Krigsveteraner og Pårørende er glad for at LA i Vejle nu vil give krigsveteraner mere hjælp. Det er nemlig stærkt nødvendigt

Jon Gislason er formand for foreningen Krigsveteraner og Pårørende.

Liberal Alliance i Vejle vil gøre mere for kommunens krigsveteraner. Partiet vil blandt andet foreslå byrådet at ansætte en veterankoordinator, som skal være veteranernes hjælpende hånd i kommunale sager. Det er en glimrende idé, hvis man spørger veteranformanden.

- Fordelen ved veterankoordinatoren er at den kan tage veteranen i hånden og lede ham igennem systemet og hjælpe ham med forskellige ting indenfor det kommunale system, siger formanden for foreningen Krigsveteraner og Pårørende, Jon Gislason, til TV SYD.

De seneste år har medierne været fyldt med historier om krigsveteraner, der har følt sig efterladt efter hjemkomsten. Senest har en sagen om en krigsveteran, der her i sommers slog sine forældre ihjel, fyldt mediebilledet. Ulykkelige hændelser som dem kan undgås, hvis veteranerne får hjælp.

- Soldater er et stolt folkefærd – heldigvis for det. Men der er ikke mange, der selv spørger om hjælp. Vi er nødt til at opsøge dem og tilbyde vores hjælp, siger Jon Gislason til TV SYD.

Mest sete på tvsyd.dk