Forstanderpar vilde med kunstig dinosaurus

Søndag var der mulighed for at komme og se de tre dinosaururer, som Givskud Zoo har sat på auktion. Forstanderpar var kørt langt for at besigtige dyrene.

Søndag har der været en noget særpræget form for dyrskue.

I et vindue på to timer var det nemlig muligt for eventuelle købere at komme og besigtige de tre store dinosauruser, som Givskud Zoo ikke længere har plads til og derfor sælger.

Og interessen var stor hos specielt forstanderparret Jørgen og Lise Madsen fra Handbjerghus Efterskole, der havde taget den lange tur fra efterskolen på Thyholm for at besigtige fortidsdyret.

- Den skal stå ude foran efterskolen, siger Louise Madsen, viceforstander, Handbjerghus Efterskole.

Sammen sin mand, Jørgen, der er forstander, havde de først set sig varme på tyrannosaurusen.

- Men så var vi inde og læse om den her allosaurus, og det, at det er en lidt anderledes øgle, passer perfekt på vores efterskole, tilføjer han.

Denne tyrannosaurus rex er den største af de tre fortidsdyr til salg i Givskud.
Denne tyrannosaurus rex er den største af de tre fortidsdyr til salg i Givskud.
Foto: Hans Lausten, TV SYD

- Vi hapser de bedste elever

Måske bliver Handbjerghus Efterskole et af de nye hjem. Efterskole-parret har i hvert fald allerede lagt store planer.

- Jeg havde lidt håbet på, at vi kunne hænge et par bukser i gabet på den og skrive noget i retning af “vi hapser de bedste elever” eller “der er blevet en enkelt elevplads ledig”, fortæller Jørgen Madsen.

Og efter at have været forbi alle tre fortidsdyr er parret ikke i tvivl om, hvilken de helst vil have fingrene i.

- Altså det er da denne her, vi er vilde med. Også efter at have været ned og kigge, så er det denne her vi skal hjem og lægge et bud ind på, siger Louise Madsen og peger mod allosaurusen.

Givskud Zoo har sat deres tre kunstige dinosauruser på auktion. 

- Vi har besluttet os for at udskifte tre af vores dinosaurer og blev enige om, at hvis ikke vi bare skulle skrotte det hele, så kunne vi prøve at sælge. Måske ville nogle være interesseret i sådan én, siger Givskuds direktør, Richard Østerballe.

De tre dinosaurer har parken haft siden 2015, og løbende har der været en del bøvl.

- På et tidspunkt brækkede han hovedet, som vi så forsøgte at svejse på igen. Og så gik der ild i ham, så der har været ild indeni ham. Men det fik vi heldigvis slukket igen, siger direktøren om en af dino'erne.

Det har også været et problem med alt for livagtige bevægelser. Og derfor har parken valgt at udskifte til statiske modeller. 

Auktionen slutter onsdag den 5. maj klokken 19.30. Søndag aften kl. 20 var der budt henholdsvis 60.000 kr., 30.500 kr og 25.500 kr.

Kl. 20 søndag var der budt så meget på de tre dinosauruser i Givskud Zoo.
Kl. 20 søndag var der budt så meget på de tre dinosauruser i Givskud Zoo.
Foto: TV SYD