Frelsens Hær i Vejle har seks dage til at finde 125.000 kroner

I Vejle er der flere, der søger om julehjælp. Men Frelsens Hær har færre penge at hjælpe med.

December er over os, og de syd- og sønderjyske handelsstrøg er fyldt til randen med kunder, der er på jagt efter de gode julegaver, juleanden og det helt perfekte juletræ. Men for nogle borgere handler det ikke bare om at finde den fede gave til børnene. 

quote

Folk virker desperate

Lars Barslev, korpsleder hos Frelsens Hær i Vejle

Det handler om noget alvorligt: At få råd til at komme igennem julemåneden økonomisk så der både er and på bordet og gaver under træet på trods af en presset pengepung.

Derfor har flere organisationer i en lang årrække tilbudt julehjælp til de økonomisk trængende. Borgere i den kategori er der blevet flere af. Den dårlige nyhed er bare, at der er færre penge at julehjælpe for. 

Frelsens Hær har fået færre donationer i år.

Der er sket en stigning på 50 procent af ansøgninger til julehjælp hos Frelsens Hær i Vejle. Det er særlig børnefamilier, som der kommer flere af.
Der er sket en stigning på 50 procent af ansøgninger til julehjælp hos Frelsens Hær i Vejle. Det er særlig børnefamilier, som der kommer flere af.
Foto: Lars Barslev, Frelsens Hær i Vejle

Pres i Vejle

I den største af de syd- og sønderjyske kommuner, Vejle, mærker man tendensen. 

Hos Frelsens Hær har man fået hele 300 ansøgninger, og det er en stigning på over 50 procent i forhold til sidste år. Det er alle dele af befolkningen, der søger en økonomisk redningskrans i år, men en gruppe går dog oftere igen.

- Vi ser en stigning i børnefamilier, der søger. De kan virkelig ikke se sig ud af det, siger Lars Barslev, der er korpsleder hos Frelsens Hær i Vejle.

Fællesnævneren for alle, der søger, er, at når regningerne er betalt - hvis de da kan blive det - så er pungen tom.

- Folk virker desperate. De kan ikke se sig ud af december måned, og de har ikke til regningerne. Når man i forvejen sidder med bagdelen i vandskorpen, så er det slemt, siger han.

Et kapløb med tiden

Frelsens Hær i Vejle regner med at kunne hjælpe 129 trængte familier, par og enlige i år. Men sådan er det ikke sikkert, det går. For skal den plan lykkes, skal Frelsens Hær have 125.000 kroner ind, inden kalenderen skriver lørdag den 10. december.

- Vi har til på lørdag, hvis jeg ikke skal skuffe nogen. Så skal vi have gang i en yderligere udvælgelse, siger Lars Barslev.

Det er rådighedsbeløb, indtægter og udgifter hos en familie, der gør sig gældende, når Frelsens Hær skal vurdere, hvem der skal have julehjælp.

Sådan støtter du julehjælpen:

Frelsens Hær oplever massiv juleansøgninger til årets julehjælp til børnefamilier i Vejle kommune.

Du kan støtte via MobilePay 46347 og skrive ‘Julehjælp’ eller via bankoverførsel: 4183 6593763 og mærk ‘Julehjælp’.

Du kan eventuelt kontakte lederen af Frelsens Hær i Vejle Lars Barslev for yderlige spørgsmål på tlf. 75827838 eller på email: vejle@fhmail.dk

De, forhåbentligt, 129 familier, der så modtager julehjælp, vil modtage gavekort, som kan bruges til de basale dagligvarer, der skal til en julemiddag. Derudover vil der være lidt ekstra til julegaver, lyder det fra Frelsens Hær.

Tidligere har det været deciderede julekasser med mad og drikke, der blev udleveret, men sådan er det ikke i år.

- Jeg ville gerne, at vi kunne købe fødevarepakker, men det er ressourcerne ikke til. Og der er også nogle fødevarerestriktioner, siger han.

Det er muligt for både virksomheder og private at støtte Frelsens Hær i Vejle, så målet om 125.000 kroner kan nås inden lørdag.