Fuldt belagt i succesfuld hytteby

Det er et hårdt liv at være hjemløs, især i vinterens kulde, men for seks tidligere hjemløse ændrede det sig, da de flyttede ind i hyttebyen i vejle, som er en succes.

I udkanten af Vejle ligger seks hytter og et fælleshus , som sammen udgør byens hytteby  I hyttebyens små boliger bor tidligere hjemløse, folk med misbrug eller personer der ikke lige passer ind andre steder.

Kirkens Korshær har lavet kortlægning af de hjemløse, der slår fast, at de ofte har en drøm om at få deres eget hjem, men de ved godt, at det er svært at bo alene. Derfor er bofællesskaber der hjælper dem praktisk og socialt en god løsning, for ikke at ende på gaden igen. Derfor er hyttebyen en succes.

Det er boligselskabet AAB der står bag boligerne og det er ikke en helt almindelig afdeling af boligselskabet, fx er der ingen regler om larm og oprydning som i andre afdelinger.

I hyttebyen i Vejle er det den sociale vicevært Betina Bøgelund der hjælper de seks beboere. Hun er fra Kirkens Korshær, men ansat af Vejle Kommune og hjælper med alt lige fra at arrangere fælles morgenmad til praktiske problemer med fx at søge økonomisk hjælp.

Hyttebyen var over seks år undervejs fra ide til virkelighed - men her knap 2 år efter indflytningen tør folkene bag godt betegne det som en succes.

Naboer besøger i dag hyttebyen i Vejle. Det er direkte kl 15 og med genudsendelse kl 19.55 og 22.40 på TV SYD +