Gammel kærlighed ruster aldrig

75-årige Ernest drøner afsted i sin veteran. Til søndagens Munkebjerg Hillclimb kører han mod yngre kørere i mere moderne biler.

Brummende biler med startnumre indtager gårdspladsen ved Munkebjerg Hotel. Bilerne og deres kørere deltager i Munkebjerg Hillclimb, der for nogle i motorsporten går under navnet kongeløbet.

Én af bilerne, en Jaguar SS 100, tilhører 75-årige Ernest Kristensen fra Vejle. Han er en veteran i løbet, og det er hans bil også. Årgangen hedder 1933, og selvom årstallet afslører mange år på asfalten, så glæder Ernest Kristensen sig over sin gamle historiske bil. Den kan nemlig stadig deltage i Munkebjerg Hillclimb.

- Jeg elsker de gamle biler. Det er min passion, siger Ernest Kristensen, der har deltaget i kongeløbet siden 1997.

Gammel bil fremfor ny

quote

Jeg elsker duften, lyden og ægtheden af de gamle biler.

Ernest Kristensen, Vejle

Interessen for biler opstod, da Ernest Kristensen var en lille dreng. Dengang rodede han med mekanikken – og det gør han stadig.

Det er også en af grundene til, at Ernest Kristensen foretrækker en gammel veteran fremfor en ny.

- Jeg elsker duften, lyden og ægtheden af de gamle biler. Ikke de nymodens med elektronik alle steder. De gamle biler kan man stort set reparere med et styk ståltråd og en knibtang, hvis der sker et eller andet, fortæller Ernest Kristensen.

 

Ernest Kristensen i sin Jaguar SS 100. Foto: Hans Lausten, TV SYD.
Ernest Kristensen i sin Jaguar SS 100. Foto: Hans Lausten, TV SYD.

Generationsskifte på vej

Flere af de gamle biler falder fra, mens de moderne fylder mere og mere i Munkebjerg Hillclimb. Ernest Kristensen mener, at der er et generationsskifte på vej, fordi han oplever flere kørere, som er mellem 30 og 50 år.

Han forstår godt udviklingens gang.

- Årsagen til, de gamle biler falder fra, er selvfølgelig, at folk bliver ældre og forsvinder, og unge mennesker kommer til. De har jo deres idolbiler, som de elskede, da de måske var 10 år, og dengang så de bilerne med nogle helt andre øjne, siger Ernest Kristensen.

Først senere søndag eftermiddag får kørerne til Munkebjerg Hillclimb svar på, om hjulene på Ernest Kristensens Jarguar SS 100 kommer hurtigere over målstregen end hjulene på de moderne biler.