Gammel partikammerat kom med spådom om Thulesen Dahl i januar – i dag gik den i opfyldelse

DF-veteran undrer sig ikke over Kristian Thulesen Dahls beslutning om ikke at genopstille.

Kristian Thulesen Dahl tager nu konsekvensen af de interne stridigheder i Dansk Folkeparti og har besluttet ikke at stille op for partiet til næste folketingsvalg, siger han til Radio4.

Det undrer ikke det mangeårige byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, Karl Erik Lund, som har kendt Kristian Thulesen Dahl siden 1982. 

Han og Thulesen Dahl har siddet i byrådet sammen - først i Give og siden i Vejle Kommune, hvor Thulesen Dahl var viceborgmester, og Lund var udvalgsformand.

Selvom han ikke er overrasket over den tidligere formands udmelding, så er han er ked af at høre, at den tidligere partiformand ikke genopstiller for Dansk Folkeparti.

- Der har altid været respekt om Kristian Thulesen Dahl og DF, og det, han siger, lytter folk til.

Men det undrer ikke Karl Erik Lund, at det er endt sådan.

- Jeg sagde allerede til jer (TV SYD, red.) tilbage i januar lige efter formandsvalget, at ingen af de opstillede formandskandidater kan samle partiet, og at uroen ville fortsætte, så det undrer mig ikke, at Kristian går nu, selvom det er synd, at det er gået sådan.

Karl Erik Lund er stadig medlem af Dansk Folkeparti, og hvad han gør nu, ved han ikke.

- Jeg har endnu ikke talt med Kristian, og jeg har ikke besluttet, hvad jeg selv gør.

- Lige nu kan jeg sagtens se for mig, at han slår sig sammen med Inger Støjberg, hvis hun får stiftet et parti, men som sagt ved jeg ikke, hvad der kommer til at ske.

Lokalformand tager beslutning til efterretning

Kristian Thulesen Dahl blev tidligere i år genvalgt som folketingskandidat i partiets Vejle Nordafdeling, hvor Flemming Hansen sidder som lokalformand. 

- Jeg har ikke talt med Kristian selv, men det er ikke sjovt lige nu, siger han til TV SYD.

- Det er hans egen beslutning, at han vil trække sig, og det tager vi så til efterretning. Andet har jeg ikke at sige lige nu.