TV der bevæger dig

Ghetto jubler - skal ikke rive boliger ned

Beboerne i Finlandsparken i Vejle er glade. Onsdag fik de besked om, at deres boligområde har frist frem til år 2030 til at ændre på sammensætningen af boligtyper.

Beboerne her i Finlandsparken i Vejle er glade for udsigten til at slippe fri af ghettolisten.

Vejle Kommune og boligforeningen AAB havde søgt Boligministeriet om dispensation fra den nye og strammere ghettolovs krav om, at der kun må være 40 procent almene familieboliger i de områder, som regeringen har sat ghetto-stemplet på.

Nu skal vi ikke vælte boligblokke og tvinge beboerne ud af deres eget hjem. Det er en fest- og jubeldag for Finlandsparken.

Hans Helge Andersen, formand, AAB Vejle

På baggrund af en ansøgning fra Vejle Kommune og AAB har Boligministeriet nu givet accept af, at Finlandsparken må rumme 68 procent almene boliger. Planen er nu at bygge nye ejerboliger, der skal udgøre de sidste 32 procent af områdets boliger.

Dispensationen vækker jubel hos Hans Helge Andersen, der er formand AAB Vejle.

- Nu skal vi ikke vælte boligblokke og tvinge beboerne ud af deres eget hjem. Det er en fest- og jubeldag for Finlandsparken, siger Hans Helge Andersen til TV SYD.

Hans Helge Andersen, formand, AAB Vejle.

Vejle Kommune og AAB kan nu sætte gang i arbejdet med at lave en udviklingsplan frem mod år 2030 for Finlandsparken, så man når i mål med nybyggeri af private boliger.

- Dispensationen, som vi modtag i dag, er en etapesejr, som vi nu skal arbejde hårdt for også baner vejen til det endelige mål, nemlig at slippe helt fri af ghettolisten, siger borgmester Jens Ejner Christensen, (V), til TV SYD.

Onsdag i næste uge holdes der orienteringsmøde i Finlandsparken for områdets beboere.

Læs også Ingen beboere skal sættes på gaden i Vejles ghetto

Kolding har fået afslag

Kolding Kommune har fået afvist deres ansøgning om dispensation til boligområdet Skovvejen/Skovparken, mens Boligministeriet har bedt om flere oplysninger om boligområdet Munkebo, før der kan tages endelig stilling til en dispensation fra kravet om at reducere andelen af almene famlieboliger her.