Gidsel fra Give løsladt

En freelancefotograf fra Give er blevet løsladt efter 13 måneder som gidsel i Syrien.

Fotografen Daniel Rye Ottosen fra Give, som er i midten af 20?erne, har siddet som gidsel i 13 måneder. Kilder tæt på forløbet siger til Ritzau, at det er ekstreme oprørsgruppe Isil (Islamisk Stat i Irak og Levanten), der stod bag gidseltagningen.

Den unge mand fra Give var rejst til Syrien for at dække borgerkrigen i Syrien, men blev taget til fange i det nordlige Syrien den 17. maj 2013. Gidseltagningen skete blot to dage efter, han var rejst ind i landet.

Ifølge Udenrigsministeriet har Daniel Rye Ottosen det efter omstændighederne godt. Familien sender en dybfølt tak til alle, som har bistået dem i at få Daniel hjem, og den oplyser, at Daniel Rye Ottosens tilfangetagelse gennem længere tid har været kendt af dansk presse.

- Men hensynet til Daniels sikkerhed har gjort, at alle har afholdt sig fra at dække historien. Pressen anmodes om fortsat at vise hensyn og diskretion, hedder det i en pressemeddelelse, som familie har sendt ud.

Familien ønsker ikke at udtale sig yderligere. Familien Rye Ottosen ønsker ikke kontakt fra medier eller andre udenforstående og takker for forståelsen herfor.

 

Forløbet kort