TV der bevæger dig

Givskud ZOO: - Kom på andre tidspunkter

Givskud Zoo har oplevet et langt større besøgstal end forventet. Derfor opfordrer parken nu gæsterne til at komme på andre tidspunkter end der, hvor der er flest i parken.

Der er tryk på billetlugerne i Givskud Zoo, efter at sommerpakken har gjort det muligt for kulturinstitutioner at halvere entréprisen. Foto: Pressefoto

Det er populært at besøge løverne, antiloperne og girafferne i Givskud.

Faktisk er det så populært, at Givskud Zoo nu lukker løveanlægget for biler resten af juli måned i et forsøg på at dæmme op for kødannelsen ved anlægget.

- Samtidig er vi ved at danne en ny løveflok. Flere hunner har fået unger, og for at give dem ro og den bedste start på livet vil de være i stalden og kun ude, når der ikke er biler i anlægget, skriver Givskud ZOO på Facebook.

Det er stadig muligt at opleve løverne, hvis man er til fods.

I det hele taget opfordrer parken gæsterne til at vælge deres besøgstid med omhu.

- Der kommer nogle flaskehalse i parken. Så derfor prøver vi at kommunikere, at folk gerne må komme senere på dagen, så vi kan få spredt besøgene ud, siger direktør i Givskud Zoo, Richard Østerballe.

Det er særligt tirsdag, onsdag og torsdag fra klokken 10 til 13, at der er flest mennesker i parken her i højsæsonen.

Vi havde jo en forventning om, at vi ville komme bagud her i starten af højsæsonen, og vi troede, at folk var bekymrede for at komme. Men det er blevet gjort godt til skamme.

Richard Østerballe, direktør, Givskud Zoo

Med op mod 7000 gæster om dagen er besøgstallet næsten på højde med en almindelig dag i højsæsonen. 

- Kan vi sprede gæsterne ud på dagen, har vi ikke noget problem med at have 7.000 gæster inde på en dag, siger Richard Østerballe.

I et opslag på Facebook opfordrer dyreparken gæster til at komme mandag, fredag, lørdag eller søndag, der i højsæsonen betragtes som stille dage.

Artiklen fortsætter under opslaget.

En paradoksal situation

Det er ikke mere end tre måneder siden, at Richard Østerballe oplyste til TV SYD, at Givskud Zoo risikerede at gå konkurs på grund af coronanedlukningen.

Derfor er det også en paradoksal situation for direktøren, at han nu må bede folk om at sprede besøgene.

- Det er lidt en mærkelig situation at være i. Vi har stadig et meget stort hul i kassen, som vi ikke når at få dækket. Vi kommer ud med et underskud i år, så vi er glade for, at der kommer gæster, siger Richard Østerballe.

Læs også Givskud Zoo kæmper for sin overlevelse - private donerer penge til parken

Han er dog ikke bange for, at opfordringen får folk til helt at blive væk.

- Det er jeg sådan set ikke. Vi siger ikke, at folk skal blive væk. Vi siger bare, at folk skal se, om de ikke kan finde et andet tidspunkt at komme på, slår direktøren fast.

Selvom parken har mulighed for at lukke for adgangen, hvis der kommer flere gæster, end der er plads til, så har det endnu ikke været nødvendigt.

Mest sete på tvsyd.dk