TV der bevæger dig

Grillbar i Vejle fik hestekød

Gadegrillen i Skolegade - skråt over for politistationen i Vejle - er blandt de steder, som har fået hakket oksekød med hestekød fra Hårby Slagtehus.

Grillbaren i Vejle - 100 meter fra politistationen - har fået leveret pizzahak med hest og svin i oksekødet. (GoogleMaps)

Hårby Slagtehus ved Skanderborg blev i weekenden politianmeldt på grund af fusk med heste- eller svinekød i oksefars. Fødevarestyrelsen har taget DNA-prøver fra to pizzeriaer og fire grillbarer, bl.a. grillbaren i Vejle, skriver vafo.dk

Tre af prøverne viste, at der var DNA fra hest i det kød, som er solgt under navnet "pizzahak". Fem prøver viste spor af hest og svin, mens en enkelt prøve viste, at der var svinekød i pizza-hakken...

Ejeren af Haarby Slagtehus, Niels Juul Nielsen, har tidligere - bl.a. på TV2 - sagt, at hans kunder har haft rig mulighed for at vide, at oksekødet også indeholder hestekød. Han hævder, at de stod på en mærkat på pakkerne.

Alt i alt giver prøveresultaterne og de undersøgelser, som Fødevarestyrelsen har foretaget hos Hårbys kunder, mistanke om at virksomheden har solgt oksekød uden at angive, at der var iblandet heste- og svinekød, skriver Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen har på den baggrund besluttet at politianmelde Hårby Slagtehus. Endvidere kan det oplyses at Hårby Slagtehus ikke besidder et næringsbrev, som ellers er påkrævet for at drive en fødevarevirksomhed.

Mest sete på tvsyd.dk