Gulddreng slår klassiske julehits

Sidste jul var Gulddrengs ’Guld Jul’ en af de mest indtjenende julehits. Julesangen slog både ’Jul – Det’ Cool’ og ’Jul I Angora’. Det viser opgørelse fra Koda.

Julen er traditionernes højtid – og det gælder også musikken: Julehits som ’Når Sneen Falder’, ’Jul – Det’ Cool’ og ’Jul I Angora’ kender du garanteret som din egen bukselomme, fordi de er blevet spillet jul efter jul og næsten uden afveksling. Men noget tyder på, at de gamle klassikeres juledominans bliver udfordret.

For kigger man på Kodas Julehitliste over de mest indtjenende værker fra sidste jul, er det nyere hits, som dominerer top-tre. På andenpladsen ligger Gulddrengs ’Guld Jul’, som er det første julenummer i lang tid, der har udfordret klassikerne, uden at være skrevet og komponeret til en julekalender.

Streaming udfordrer klassikernes decemberdominans
Årsagen til ’Guld Juls’ succes skal hovedsageligt findes hos streamingtjenesterne, hvor Gulddreng generelt har haft særligt godt fat i de danske lyttere. Ifølge Kodas tal stod streaming nemlig for kun en femtedel af indtjeningen på julenumre spillet i 2014, mens tallet i 2016 var steget til en tredjedel.

I ’Guld Juls’ tilfælde stod streaming for mere end halvdelen af nummerets indtjening. Ud over Gulddreng finder vi også Cisilia og Hasan Shahs ’Kold December’ på en syvende plads og Noahs ’Tag Mig Tilbage’ på en niendeplads som andre julesange i top-10, der står på ”egne ben” uden julekalender. 

Kodas julehitliste