Gymnasieelev stjal af kassen

Elev på Rødkilde Gymnasium i Vejle har erkendt misbrug af elevforeningens penge.

En kvindelig 3.g-elev har erkendt at have stjålet af elevforeningen Mimers kasse. Det bekræfter gymnasiets rektor.

Der har i hvert fald været taget 25.000 kroner ud til hende selv. Det er derfor det beløb, vi har bedt eleven om at betale tilbage.

- Det er korrekt, at en af eleverne har taget af kassen i løbet af vinteren. Hun har selv erkendt sagen og vil betale beløbet tilbage, fortæller rektor Hans Erik Duschek-Hansen til TV SYD.

Flere beløb har været på tale. Elever påstår, at der kan være tale om op mod 86.000 kroner i løbet af et år. Gymnasiet har mistanke om op mod 75.000 kroner. Men ingen af beløbene kan bevises, da der hverken er regninger eller bilag.

- Ud fra kontoudtog kan vi konstatere, at der i hvert fald har været taget 25.000 kroner ud til hende selv. Det er derfor det beløb, vi har bedt eleven om at betale tilbage, uddyber rektoren.

Rektor Hans Erik Duschek-Hansen erkender at han som skolens rektor har et medansvar for at sikre, at ingen elever varetager et ansvar, som de ikke magter.

- Jeg har ikke til fulde levet op til mit ansvar. Det må selvfølgelig ikke være muligt, at stjæle af elevforeningens midler. Derfor eftergiver vi elevforeningen det beløb, som den ellers skulle have brugt på pedelhjælp, rengøring mv.

Rødkilde Gymnasium har valgt, at eleven ikke skal politianmeldes.

- Eleven har brødbetynget erkendt, at hun har begået sit livs største dumhed og vil betale alt tilbage. Samtidig har vi fra skolens side lavet fejl. Derfor mener jeg ikke, at hun skal straffes yderligere, uddyber rektoren og fortsætter:

- Lige nu er der stor debat om, hvorvidt hun skulle have været politianmeldt eller bortvist. Det er derfor vigtigt for mig at understrege, at det er min afgørelse, der er til debat. Ikke elevens gøren og laden.