TV der bevæger dig

Gymnasium laver første marinbiologiske studie

Som det første gymnasium i Danmark tilbyder Rødkilde Gymnasium i Vejle fra sommerferie en marinbiologisk studieretning. Undervisningen flytter helt ned i fjorden ? og eleverne lokkes bl.a. med et dykkercertifikat.

00:48

Fra promotionfilmen

Fritidsdykker samler blåmuslinger i Vejle Fjord.

1 af 3

Gymnasiet i bunden af Vejle Fjord har i tre år tilbudt et marinbiologisk forløb på tværs af årgange og klasser. Eleverne deltager i deres fritid i naturovervågning, bl.a. et blåmuslinge-projekt sammen med Syddansk Universitet.

Først omkring 1. marts ved Rødkilde Gymnasium, om der er elever nok til den nye studieretning, som tilbydes i samarbejde med CPH West i Ishøj.

- Vi har fået nogle tilkendegivelser ? og håber, at det bliver til noget, siger rektor Hans-Erik Duscek- Hansen til TV SYD.

- I sidste uge filmede vi en promotion-video, som skal gøre

opmærksom på den nye studieretning, fortæller biolog Maria Dahm til TV SYD. Den er lavet som en action-video i stil med Laura Croft ? med rektor i rollen som skurken.

- Rødkilde Gymnasium betragter det som en af vores absolut vigtigste opgaver at skabe grobund for en bedre brobygning til forskningen og erhvervslivet ved at gøre undervisningen mere praktisk og igennem samarbejde med universiteter. Eleverne får muligheden for at koble den teoretiske viden sammen med eksempelvis naturovervågning af Vejle Fjord i samarbejde med Syddansk Universitet, tilføjer hun

Gymnasiet har lejet sig ind på Kajakøen lige neden for de berømte boligblokke, Bølgen, som ligger ved gymnasiet. Her har de i forvejen plads til skolens kajakker og motorbåd.

03:40 Luk video

Interesserede kan også se mere på gymnasiets Facebook-side.

Se videoen, som gør reklame for den nye studieretning på Rødkilde Gymnasium i Vejle. (Varighed: 3:40)