Han cykler fra kontanthjælp til Alpes d'Huez

Martin Sandberg plejede ikke at lave så meget. Ingen uddannelse. Intet job. Nu cykler han til Alpes d'Huez med 14 andre unge fra Vejle.

Fredag formiddag satte Martin Sandberg fra Bredsted sig på cyklen. På låret af de sporty cykelbukser står sætningen "JEG VIL - JEG KAN". Og Martin Sandberg vil gerne. Han vil rigtig gerne cykle de 1500 kilometer til Alpes d'Huez i Frankrig. Om han også kan, vil de næste 12 dage vise.

Sammen med 14 andre unge, der alle har det til fælles, at de slås med livet på hver deres måde, sætter Martin Sandberg ud på en cykeltur, som han håber vil ændre hans liv. - Jeg ser det som en stor udfordring at komme med på denne her cykeltur. En udfordring, så jeg kan komme i gang med en uddannelse og med andre praktiske ting i mit liv, siger Martin Sandberg lige før afgangen til TV SYD.
 

Martin Sandberg om turen til Alpes d'Hues

 Til daglig er Martin Sandberg kontanthjælpsmodtager, men forhåbentlig er cykelturen til Frankrig lige det, der skal til, for at skaffe ham i gang med uddannelse eller job.

Det er i hvert fald målet med projektet, der er sat i gang af Vejle kommune, efter at man i andre kommuner har haft gode erfaringer med tilsvarende projekter.

Og netop at starte på en uddannelse er også målet for Martin Sandberg.
- Jeg håber, at jeg får god energi og er uddannelsesparat, når jeg kommer tilbage, og kan komme videre med mit liv, siger Martin Sandberg til TV SYD.