Hans kæmper for at bevare træer på politiskolegrund

Når politiskolen rykker ind i Vejle er der risiko for, at nogle træer på grunden skal fældes. Det vil Hans Kjær Jacobsen gøre alt for at forhindre.

Politiskolen i Vejle skal ligge, lige der hvor Hans Kjær Jacobsen er vokset op. Det har kastet ham ud i en kamp. Han kæmper for, at en række gamle træer, der ligger på grunden, bliver bevaret. Selvom han nu bor i Viborg, så har han mange minder knyttet til stedet.

Sammen med sin søster er han den sidste nulevende af de generationer, der er født og opvokset på Lykkesgård, der engang lå der, hvor politiskolen i Vejle skal placeres.

Da Hans Kjær Jacobsen så de første skitser af politiskolebyggeriet, skrev han straks en indsigelse. Byggeriet kan betyde, at træerne må lade livet.

quote

Jeg holder meget af store træer og flotte, gamle træer. Og så har jeg jo minder fra stedet, hvor jeg er født og opvokset.

Hans Kjær Jacobsen, pensionist.

- Jeg holder meget af store træer og flotte, gamle træer. Og så har jeg jo minder fra stedet, hvor jeg er født og opvokset, siger Hans Kjær Jacobsen til TV SYD.

Vejle Kommune tager sagen alvorligt, og de vil se på, om det er muligt at bevare træerne.

- Jeg kan ikke forestille mig, det bliver et kardinalpunkt. Men hvis man kan have en dialog om, at man godt både kan bevare noget historisk natur på en grund og bygge noget nyt, så er det vores ambition, siger Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V), til TV SYD.

Borgmesteren fortæller, at det i sidste ende er lokalplanen, der kommer til at tegne rammerne for, hvad der kan være på grunden, men de vil godt kunne beslutte, at træerne skal blive.

Kommunen har indkaldt til et nyt møde i august i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanen for området. Hans Kjær Jacobsen vil kæmpe for sin sag på mødet.

- Det er en kæmpe grund, så der må være mulighed for at lave en tegning, så man kan bevare de flotte lindetræer, siger Hans Kjær Jacobsen.