TV der bevæger dig

Her er den klogeste 6. klasse

11 sjetteklasser fra Syd- og Sønderjylland quizzede i dag på Vejle Bibliotek i paratviden i kampen om at blive regionens klogeste.

I den sidste ende blev det eleverne fra Fællesskolen Hammelev Sct. Severin, der løb med sejren. Foto: Line Guldager Hansen, TV SYD

Onsdag bød nemlig på regional finale i vidensquizzen Smart Parat Svar, hvor hele 550 6. klasser på landsplan var med fra start

Eleverne dyster i forskellige kategorier lige fra Gaming og Youtube til Året der gik og Anden Verdenskrig.

Mens kategorier som Gaming og Youtube var populære, blev andre slet ikke valgt, nemlig Mytologi eller Nordens Lande.

Finalen blev et tæt løb mellem 6.a fra Lynghedeskolen i Grindsted, 6.c fra Fællesskolen Hammelev Sct. Severin i Haderslev og 6.a fra Vittenbergskolen i Ribe.

I den sidste ende blev det eleverne fra Fællesskolen Hammelev Sct. Severin, der løb med sejren.

Kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kr. udspiller sig den 6. februar i Magasinet i Odense, og igen i år afholdes finalen i samarbejde med alle 8 TV2-regioner. 

Smart Parat Svar

Smart Parat Svar er en læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005.

Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeåger – og viser, at det er sejt at være klog!

Smart Parat Svar er udviklet af Gentofte Bibliotekerne og er et samarbejde mellem landets biblioteker, Slots- og Kulturstyrelsen og de 8 TV 2-regioner.

 

Mest sete på tvsyd.dk