TV der bevæger dig

Hjemløseformænd: Børnefamilierne er i panik

Flere lokale formænd for de hjemløses organisation SAND råber vagt i gevær. For første gang får de jævnligt henvendelser fra børnefamilier i panik.

Bettina Sørensen (tv), formand for SAND Trekanten, der her taler med TV SYDs reporter (th), oplever for første gang, at paniske børnefamilier ringer til foreningen for at få hjælp. Foto: Hans Lausten, TV SYD

Bettina Sørensen er formand for SAND Trekanten, og får mange henvendelser fra forældre, der frygter at stå hjemløse, når de rammes af det nye kontanthjælpsloft. Foto: Hans Lausten, TV SYD

1 af 2

- Før var det aldrig børnefamilierne, der ringede til os. Da var det enlige, men nu er de i panik, fortæller formand for SAND Trekanten, Bettina Sørensen til TV SYD.

SAND er de hjemløses landsorganisation, og Bettina Sørensen er som lokalformand vant til at få henvendelser fra enlige voksne hjemløse. Aldrig før har hun oplevet, det det er børnefamilier, der er bange for pludselig at stå som hjemløse.

Læs også Herberger må sige nej til flere og flere hjemløse

- Vi har desperate borgere, specielt børnefamilier, der er i panik på grund af det nye kontanthjælpsloft. De er bange for, at de bliver hjemløse med deres børn, og at børnene så bliver taget fra dem, siger Bettina Sørensen til TV SYD.

Den situation nikker Martin Thirup Christensen genkendende til. Han er formand for SAND Sønderjylland og næstformand i landsforeningen SAND. Og han oplever det samme som Bettina Sørensen.

- Der er en dyb, dyb frustration. Før var det hjemløse, der kontaktede os. Det er det ikke mere. Det er familier. Især enlige forældre, siger Martinm Thirup Christensen til TV SYD.

Og samstemmende giver de to SAND-formænd den nye kontanthjælpsloft skylden.

- Der bliver skåret så hårdt ned nu, at de enlige forældre dårlig kan betale deres husleje, siger Martin Thirup Christensen.

Hvad skal de leve af?

Martin Thirup Christensen, Formand for SAND Sønderjylland

- Hvad skal de leve af, spørger han opgivende.

Venstres socialordfører Carl Holst mener dog ikke, børnefamilierne har grund til bekymring.

- Med kontanthjælpsloftet har en enlig forsøger med tre børn 15.000 kroner om måneden efter husleje, og det mener jeg er rigeligt, siger Carl Holst til TV SYD.

Den udlægning af virkeligheden, kan SANDs formand i Sønderjylland dog ikke genkende.

Han mener at den panik SAND oplever at folk ringer med, kun er begyndelsen.

- Om en måned eller to, så kommer udsættelserne fra de forskellige boligforeninger, når folk ikke kan få henstand, mener Martin Thirup Christensen.