Hold så til højre - og skab plads til de andre trafikanter

I denne uge sætter Vejdirektoratet og politiet fokus på at få trafikanterne til at holde til højre. På den 3-sporede motorvejsdel mellem Vejle og Kolding foretrækker mange at holde sig i midtersporet - men det kan koste dyrt i form af en bøde.

I denne uge sætter Vejdirektoratet og politiet fokus på at få trafikanterne til at holde til højre - og der deles både vejledning og bøder ud.  

- Vi oplever tit, at først når bilisterne ser en patruljevogn, husker de at trække ind til højre. Ved at sætte fokus på problemet håber vi, at vi generelt kan få flere til at placere sig rigtigt, siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets nationale færdselscenter i en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet. 

Ved en tilsvarende kontrol i juni sidste år konstaterede politiet 379 overtrædelser af færdselsloven. Bilister, der ikke overholder reglerne i færdselsloven, risikerer at blive vinket ind til siden af politiets patruljer og at skulle betale en bøde.   

Vejdirektoratet har lavet en film, der fortæller, hvordan man som bilist placerer sig rigtigt på veje med flere vognbaner: