TV der bevæger dig

COVID-19

Hold til højre på gågaden og undgå at smitte hinanden med corona

Store klistermærker på flise-belægningen opfordrer folk til at holde til højre, når man færdes på gågaden i Vejle.

Mor og datter, Bente Larsen og Jannie Hertzum, har fået øje på opfordringen om at holde til højre. Foto: Ernst Møller, TV SYD

Solen skinner onsdag formiddag over gågaden i Vejle, hvor forretningerne igen er åbne, og mange nyder en strøgtur efter flere ugers fravær.

Langt de fleste holder dog god afstand til hinanden - også selvom ikke alle gående lige med det samme har opdaget de klistermærker, som City Vejle har forsynet gågaden med.

Klistermærkerne opfordrer folk til at holde til højre for at undgå, at man tilfældigt mødes ansigt til ansigt, og derved øger risikoen for at smitte hinanden med coronavirus.

- Det er en helt fin tanke. Klistermærkerne gør os opmærksomme på, at vi skal færdes med omtanke i byrummet - også selvom nogle stadig går, som de altid har gjort det, siger mor og datter, Bente Larsen og Jannie Hertzum, der nyder foråret med en strøgtur.

Klistermærkerne skal være på gågadens fliser foreløbig frem til 10. maj. Foto: Ernst Møller, TV SYD

Citychef Andreas Kiis Antonsen understreger også, at der er tale om en venlig opfordring.

- Vi kunne have valgt en gul stribe på midten i hele gågadens længde - men det ville være for bombastisk. Folk må gerne skifte side, når de skal ind og handle i en forretning. Vores butikker bugner af varer, som vi gerne vil sælge, hvis vi bare alle tænker os om og undgår at komme for tæt på hinanden, siger citychefen.

Citychef Andreas Kiis Antonsen understreger, at der er tale om en venlig opfordring. Foto: Ernst Møller, TV SYD

Vejle Kommune har givet City Vejle lov til at bruge klistermærkerne på gågadens fliser i den vanskelige situation, som flere ugers lukning har sendt butikkerne ud i.

- Langt de fleste kunder har taget godt imod vores initiativ, som også er et forsøg på at skabe opmærksomhed på muligheden for trygt at kunne handle lokalt i fysiske foretninger og butikker, der i denne tid er ekstra hårdt pressede af internethandlen, siger citychef Andreas Kiis Antonsen til TV SYD.

Mest sete på tvsyd.dk