TV der bevæger dig

Hospice flytter i gammelt radiohus

Sct. Maria Hospice forlader efter 18 år det gamle hospital i Vejles midtby. Hospice flytter  i 2013 ind i det gamle radiohus i Bredballe.

Her skal de nye hospice

Indtil for få år siden blev der lavet radio i lokalerne i Bredballe. Om to år skal de rumme døende.

1 af 2

Regionsrådet i Region Syddanmark har netop godkendt flytningen. Det er regionen, der betaler for at døende kan tilbringe deres sidste dage i trygge og rolige omgivelser.

Kanal 94

Det gamle Sct. Maria Hospital er blevet for småt - og lokalerne er ikke tidsvarende. Derfor har hospice ledt efter mere egnede bygninger i Vejle og omegn.

Og valget er faldet på det gamle radiohus på Karl Bjarnhof Vej.

Regionsrådet har godkendt, at Hospice køber bygningen for 12 mio. kr.

Dertil kommer godt 30 mio. kr. til ombygningen. De er skaffet bl.a. med fondsmidler fra Lego-koncernen, mens regionen kautionerer for den selvejende institutions lån til ombygningen. 

Det nye hospice får 12 pladser.

Optimale vilkår

- Vi skal hele tiden sørge for at kunne tilbyde de døende og deres plejere optimale vilkår, og derfor er det naturligt, at hospicet nu forlader bygningerne i Vejle centrum og indretter sig i nyere bygninger, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

De smukke gamle bygninger på Blegbanken i Vejle blev indrettet som hospice i 1994, og inden da havde bygningerne siden opførelsen i 1912 været brugt som hospital.

Men siden etableringen af hospicet har ændrede krav fra tilsynsmyndigheder medført, at en del af de eksisterende lokaler ikke længere er tidssvarende.

Mest sete på tvsyd.dk