TV der bevæger dig

Husleje kan sende teaterforening til konkurs

Vejle Musical Teater er på randen af konkurs. Trods 65.000 kr. i overskud fra billetindtægt fra årets forestilling med Elvis-musik, mangler der penge i kassen, fordi huslejen er 100.000 kr.

Foto: Google Streetview

Allerede nu står det klart, at der næppe bliver flere opsætninger i Vejle Musikteater i foreningens regi, skriver vafo.dk.

- Og musikteatret har tilbageholdt overskuddet fra billetsalget til dækning af huslejen. Det er klart, at så er der ikke grundlag for at svare de medvirkende i forestillingen hver sit, fortæller foreningens formand Jørgen Nitschke i onsdagens Vejle Amts Folkeblad.

Vejle Musical Teater drives af en forening. Og erfaringen viser, at høj husleje ikke gør det muligt at holde forestillinger i Vejle Musikteater.

Foreningen har drøftet muligheden for at flytte til DGI-huset, hvor huslejen er mindre. Men så skal der lejes meget teknisk udstyr, så den mulighed er urealistisk. Tilbage står den mindre Nicolai Scene i Torvehallerne, men der kan være færre tilskuere.

Vejle Musical Teater opførte i begyndelsen af måneden musicalen "All Shook Up" med 20 Elvis-numre. Billetsalget skuffede, og kreditorerne har accepteret kun at få 60 pct. af deres tilgodehavende.

Teaterforeningen holdt onsdag møde med Vejle Kommune, som har givet 25.000 kr. i underskudsgaranti. Men ifølge Vejle Amts Folkeblad har politikerne sagt nej til mere støtte.

Mere kultur