TV der bevæger dig

Hyldest til hverdagens helte

Folketingsmedlem Ellen Trane Nørby (V) hyldede hverdagen og hverdagens helte og heltinder på en række Grundlovsmøder i landsdelen. Blandt andet ved Skibet i Vejle.

00:40

Ellen Trane Nørby til havemøde ved Vejle.

1 af 2

- Hvor skøn, fantastisk, triviel, kedelig, hyggelig, udfordrende, vanskelig belastende eller glædelig hverdagen end kan være, så er forudsætningen for at kunne holde af hverdagen er netop, at det danske demokrati er velfungerende. Så vidtstrakt, at vi ikke kun på Grundlovsdag, men hverdag kan nyde godt af friheden og mulighederne, der ligger i den danske grundlov, sagde hun og fortsatte:

- Det er også i hverdagen, at vi møder de mange af hverdagens helte og heltinder som får det danske samfund til at hænge sammen. Det er her vi møder den gode kollega, der klapper på skulderen og gir en ekstra hånd med. Det er her vi møder den unge mand, der er besøgsven for den ældre ensomme mand. Det er her vi møder ungdomstrænerne i fodboldklubben, sygeplejersken, der med sit smil og smittende humør bringer solskin med rundt på sin stuegang. Og de mange andre helte og heltinder som vi heldigvis møder i hverdagen.