TV der bevæger dig

Indvier motorvej om tre uger

Transportminister Pia Olsen Dyhr åbner 14 kilometer motorvej nord for Vejle om tre uger. Det er sidste del af motorvejsprojektet mellem Riis, Ølholm og Vejle.

Den nye transportminister indviede eet stykke motorvej ved Kalundborg i forrige uge. Nu kommer hun til Vejle. Foto: GAB photography

Transportministeren ser frem til at klippe snoren. Det bliver det andet stykke motorvej, hun åbner i sin korte tid på posten.

- Det er jo en kendt sag, at vejnettet omkring Vejle har været en flaskehals i en årrække. Det har givet køkørsel, spildtid og i øvrigt øget risiko for uheld. Det er glædeligt, at vi nu har fået gjort noget ved de problemer. Samtidig får vi løftet forholdene for den meget omfattende erhvervstrafik i området. Det er vigtigt for de lokale virksomheder, at vi nu får en mere tidssvarende vej. Med den nye motorvej binder vi for alvor trekantområdet og Herningområdet sammen, siger Pia Olsen Dyhr.

Sammen med det nye stykke motorvej fra DTC nord for Vejle indvies den nye udfletning ved Hornstrup. Og ministeren markerer også udbygningen af motorvejen hen over Vejle Fjord, som har været i drift i et stykke tid.

- Det er meget glædeligt, at vi allerede nu - to år tidligere end planlagt - får mere plads på E45 ved Vejle. Vejlefjordbroen er som bekendt en af landets mest trafikerede motorvejsstrækninger, hvor mange danskere tilbringer unødvendig meget tid hver eneste dag på grund af køer. Med åbningen af de ekstra spor får vi gjort noget ved trængselsproblemerne, og når resten af strækningen åbner senere på året, har vi virkelig fået et markant løft af fremkommelighed og sikkerhed på E45, siger Pia Olsen Dyhr.

Det forventes at den sidste del af strækningen - fra Skærup til Vejle S - bliver indviet i slutningen af november.

Oversigtsplan_1-25000-Default

Den nye motorvej mellem Vejle og Herning kobler på E45 lige nord for Vejle. Udbygningen af sporene omkring Vejlefjordbroen sikrer god plads til trafikken, når den nye motorvej åbner den 30. september.

Mere vejr