TV der bevæger dig

Ingen million-erstatning til Amin Skov

Anklagemyndigheden afviser kravet om en erstatning på 1,5 millioner kroner til den tidligere restauratør på Vejlegården, Amin Skov. Rigsadvokaten nøjes med at lægge 1500 kroner oveni de 12.550 kroner, som Statsadvokaten i Viborg tidligere har tilkendt ham.

00:38

En langvarig faglig strid mellem Amin Skov og fagforbundet 3F udløste blokader foran Vejlegården.

1 af 2

Det oplyser Amin Skovs advokat, Hans Kjærgaard, onsdag til Ritzau.

Erstatningen skyldes, at Amin Skov sidst i 2012 blev anholdt af politiet og sigtet for at have sat ild til sin restaurant.

Efter et langvarigt grundlovsforhør afviste en dommer at varetægtsfængsle ham. I juli 2013 droppede politiet sigtelsen om brandstiftelse, og Amin Skov reagerede ved at rejse kravet om erstatning.

Det store krav skyldes dels økonomiske tab og dels den krænkelse, som han mener, at anholdelsen og frihedsberøvelsen udsatte ham for.

Men først Statsadvokaten i Viborg og nu senest Rigsadvokaten ser altså intet grundlag for at give ham 1,5 millioner kroner.

Forud for branden blev restauranten landskendt på grund af en langvarig faglig strid mellem Amin Skov og fagforbundet 3F, der udløste blokader foran Vejlegården.

Nu overvejer Amin Skov, om han vil gå videre med sit krav om erstatning, som han har mulighed for at indbringe sagen for retten.

- Han tygger på det i øjeblikket, siger advokat Hans Kjærgaard.

I givet fald skal sagen afgøres af Retten i Kolding, oplyser advokaten.

- Det kan man nemt forestille sig, siger advokaten til spørgsmålet om, hvorvidt det er sandsynligt, at sagen ruller videre.