Internationale topryttere cykler torsdag i Vejle

En historisk etape venter cykelrytterne og publikum, når cykelløbet Post Danmark Rundt gæster Vejle torsdag.

Årets kongeetape af den 25. udgave af Post Danmark Rundt, der torsdag kommer til at tage form i Vejle, bliver af flere grunde en historisk en af slagsen. For første gang både starter og slutter etapen nemlig i Vejle, og derudover er løbet i Vejle det hårdeste nogensinde med 2000 højdemeter fordelt over en lang række af bakker med hårde stigninger.

Samtidig er en lang række af prominente cykelryttere klar til at udfordre hinanden på de mange bakker og 185 kilometer. De tre danskere Michael Valgren, Lars Bak og Jakob Fuglsand, der alle deltog i det netop overståede Tour de France, og internationale stjerner som Edvald Boasson Hagen, Linus Gerdeman og Post Danmark Rundts gule trøje, Lars Boom, vil formentlig være nogle af de mere fremtrædende skikkelser ud af de i alt 142 ryttere, der ventes at stille til start på dagens etape.

- Dette års kongeetape bliver spektakulær og en oplevelse af de helt store, og vi håber, at borgere og gæster vil tage del i cykelfesten, siger Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard i en pressemeddelelse.

Starten på etapen går igennem Grejsdalen og nord om Vejle Fjord, hvor rytterne cykler igennem Hedensted. Herefter vender rytterne tilbage til Vejle og ud på langs med den sydlige del af fjorden, hvor bakken på Munkebjerg bliver et af højdepunkterne. Herfra venter en stor del af de mange højdemeter, når der bliver trådt i pedalerne op og ned gennem Vejle Ådal, inden rytterne kører ind på rundstrækningen i Vejle, hvor 19 procentstigningen på Kiddesvej formentlig kommer til at splitte feltet, som den har gjort det så ofte før i løbet.

Igennem hele dagen vil der være aktiviteter i Vejle. Hovedattraktionen, cykelløbet, bliver skudt i gang kl. 12 fra Kirketorvet, og man forventer, at løbet slutter omkring kl.16:30 med opkørslen på den 5,7 km lange rundstrækning på Pedersholm Allé, Ribe Landevej og Koldingvej.

Læs her, hvor du kan se Post Danmark Rundt i og omkring Vejle.