Isglatte veje forårsager uheld i morgentrafikken

På E45 nord for Vejle holder en lastbil på tværs og spærrer for trafikken.

Isglatte veje har tidligt torsdag morgen forårsaget flere trafikuheld landet over. Blandt andet på motorvejen ved Vejle, hvor en lastbil holder på tværs af motorvej E45 lige nord for Vejle og spærrer trafikken i nordgående retning.

Politiet fik anmeldelsen om uheldet klokken 05.02.

- Der er tale om en lastbil, der holder på tværs formentlig på grund af glatføre. Den spærrer for alle vognbaner på nær én derude, siger Steffen Wolf, vagtchef hos Sydøstjyllands Politi.

Uheldet er sket lige nord for Vejle Nord - lige før udfletningen til Herning.

- Jeg får meldinger fra vores patruljer om, at det er spejlglat derude, fortæller han.

Politiet opfordrer trafikanter til at finde alternative ruter, indtil oprydningen efter uheldet er overstået. Kl. 7.22 meddelte Vejdirektoratet, at E45 er åbnet i sydgående retning mellem afkørsel 59 Hornstrup og 60 Vejle Nord. Ulykkesstedet kan passeres via nødsporet.

Der er umiddelbart ingen meldinger om personskade.

Mere varme på vej

Torsdag morgen vil der højst sandsynligt være glatte veje i hele landet. Særligt i Sønderjylland og i Trekantområdet. Vejdirektoratet melder om pletvis isglatte veje i hele Syd- og Sønderjylland med undtagelse af Tønder Kommune.

DMI oplyser, at temperaturen torsdag morgen ligger mellem frysepunktet og tre graders frost, og der kan både forekomme is- og sneglatte veje, så kør forsigtigt.

Det klarer efterhånden op med sol - dog med enkelte slud- eller snebyger i løbet af dagen. Temperaturerne stiger til mellem nul og tre graders varme.

Ved Vadehavet og Vestkysten kan der i aften komme op til hård vind.