Isskulpturer skal trække folk til Give: Se dem her

Nedlukningen i Vejle kommune har ikke afholdt Give Isskulpturfestival fra at holde gang i udendørsarrangementet for femte år i streg.

I Give laver de ikke kun juledekorationer af gran og papir. Fordelt udover byens gader har ni kunstnere lavet hver deres skulpturer af 100 x 50 centimeter isblokke. 

- De er simpelthen så flotte. Det har været en fin dag, fortæller Birgit Lykke Jørgensen fra Skulptur.dk, der er medarrangør sammen med Give Handel og Erhverv og Give Udviklingsråd

Isskulpturfestival Give 12-12-20
Foto: Daniel Hoff, Give Avis.

Udover at lave en hyggelig dag for gæsterne, så var formålet også at få promoveret Gives butikker her i julen. 

- Vi vil jo gerne trække mennesker til byen, så vi gør en god handel. Det er et arrangement, der trækker folk udefra. De kommer både fra Grindsted og Billum og byer i nærheden af Give, fortæller hun.

Isskulpturfestival Give 12-12-20
Foto: Daniel Hoff, Give Avis.

Nedlukning blev ikke et problem

Selvom Vejle kommune fredag klokken 16 måtte lukke ned for blandt andet restauranter, biografer og fitnesscentre, så mener Birgit Lykke Jørgensen, at det var forsvarligt at invitere gæster ind i byen til festivalen. Det var dog forbundet med en masse overvejelser og snakke med politiet og Vejle kommune, fortæller hun.

- Vi har spredt festivalen ud over hele byen og indhegnet kunstnerne i båse på 20 kvadratmeter og så kun lukket fire gæster ind til kunstnerne ad gangen.

Isskulpturfestival Give 12-12-20
Foto: Daniel Hoff, Give Avis.


Arrangementet sluttede kl. 15 i dag, men isskulpturerne bliver stående indtil de smelter.

- Medmindre det regner, så er de nok stadig pæne frem til på mandag, fortæller Birgit Lykke Jørgensen.