Jelling-dreng til robot-OL

19-årige Emil Madsen Bennedsen fra Jelling har kvalificeret sig til verdensmesterskaberne i robotbyggeri (World Robotic Olympiad), som holdes i Indonesien i november.

Emil Madsen Bennedsen blev student fra Vejle Tekniske Gymnasium i år - og har i sin gymnasietid deltaget i et utal af konkurrencer, hvor han har brugt sine gode matematiske evner og systematiske tankegang, fortæller lektor Mette Engberg.

Med konkurrenter

Den 19-årige robotbygger deltog også sidste år i VM i robotbyggeri - i Malaysia. Men i år har han allieret sig med to af sine konkurrenter fra de foregående år:

Peter Michael Reichstein Rasmussen og Michael Buss Andersen, begge fra Randers.

- Vi har konkurreret mod hinanden tidligere, men da Michael Buss Andersen sidste år kom med som reserve til VM, kom vi til at snakke om at danne hold sammen.

Vil læse matematik

Konkurrencen går ud på at bygge en robot, som kan udføre forskellige opgaver på tid. Det er samme koncept som Lego First League, som er for folkeskoleelever.

- Vi skulle lave en robot, der kunne bevæge sig rundt om en ø og samle røde kugler og lade de blå ligge, fortæller Emil Madsen Bennedsen til TV SYD.

Til konkurrencen i Indonesien kender de ikke opgaven.

- Vi skal møde med en robot, som er totalt usamlet. Ikke to klodser må hænge sammen, forklarer han. Derefter får vi et par timer til opgaven.

Emils hold vandt suverænt, da der var dansk finale i WRO i Aarhus i weekenden. Nu har de tre så et par uger til at forberede sig konkurrencen i Indonesien. De rejser 12. november.

Emil Madsen Bennedsen kommer stadig på Vejle Tekniske Gymnasium. Han hjælper nuværende htx-elever i lektie-cafeen hver onsdag. Til sommer vil han igang med at læse matematik på universitetet.