Jelling festival: - Hvis der kommer en vaccine nu her, kommer der også en festival

Jelling Musikfestival tror og håber på, at de godt 5.000 frivillige kan blive sat i arbejde, hvis der ligger en vaccine klar i Danmark inden for den næste fremtid.

Det var første gang i 32 år, at der ikke blev holdt festival i Jelling, da covid-19 pandemien satte en stopper for festivalerne i år. Men en vaccine er på vej, og det får direktør for Jelling Musikfestival, Lars "Charlie" Mortensen til at drømme om at komme på græs til foråret, som han siger.

- Der er et lys for enden af den her sygdom. Hvis der kommer en vaccine nu her, og den bliver implementeret inden slut maj, så kommer der naturligvis også en festival. Det tør jeg næsten godt love, fortæller han. 

Dét står i kontrast til, at man uden en vaccine ikke vil kunne garantere at få afholdt en festival under nuværende restriktioner.

quote

Det bliver noget andet at gå på festival. Vi skal stadig have fokus på mange af de samme ting, som vi har nu.

Esben Marcher, Sekretariatschef, Dansk Live


Og selvom glæden er stor over en mulig kommende vaccine, så er der stadig mange usikkerheder forbundet med den. Sundhedsminister Magnus Heunicke sagde torsdag, at det bliver frivilligt, om man vil lade sig vaccinere. Derfor kan festivalerne heller ikke vide sig sikre på, om der eventuelt kan opstå specielle adgangskrav til festivalerne eller lignende, som bliver en udfordring.

- Det er helt klar, at det bliver en gamechanger. Men det er for tidligt at gisne om, hvordan det vil komme til at se ud med en eventuel vaccine. Hvis der en ting, vi har lært i den her periode med corona, så er det, at meget er usikkert, mener Lars "Charlie" Mortensen. 

Fremtiden ser opløftende ud

I Dansk Live arbejder de for at udtrykke arrangørernes holdninger over for myndighederne. Det er en interesseorganisation, som arbejder på tværs af festivaler og spillesteder, så det er også dem, der vejleder festivalerne, om hvordan de under forsvarlige forhold kan afholde en festival.

Selvom sekretariatschef Esben Marcher ikke vil tage glæderne på forskud, så er han mere positiv, end han var for en uge siden.

- Det gør jo, at vi kan tillade os at være mere positive over for festivalerne næste år, siger han.

Men han mener også, at på trods af en vaccine kommer der den kommende sommer ikke til at være festival, som vi kendte til det før covid-19.

- Det bliver noget andet at gå på festival. Vi skal stadig have fokus på mange af de samme ting, som vi har nu. Folk skal stadig testes og have fokus på hygiejne og så videre, siger han.

Når de det i Jelling?

I Jelling er det en kamp mod uret, hvornår vaccinen kommer til Danmark. Direktøren er nervøs for, om den kommende vaccine når at få en positiv betydning for festivalen, der ligger som en af de første i festivalsæsonen i slutningen af maj.

Men han er dog fortrøstningsfuld over, at vaccinen rykker tættere på. 

- Først sagde de jo, at den kom i foråret, så blev det til januar i 2021 og nu er den måske allerede på vej her i december. Det er jo dejligt, siger Lars "Charlie" Mortensen. 

Derfor er han klar til at fyre op for en stor fest, hvis omstændighederne tillader det. 

- Hvis vaccinen ændrer verden, så er vi klar. Det bliver en stor fest, og dem, der har købt billet, skal bare beholde den. Vi glæder os til at komme på græs, siger han.