Jelling Musikfestival må vente på ekspertudvalgs vurdering

Kulturministeriets ekspertgruppe kommer tidligst i slutningen af næste uge med sit bud på, hvordan der kan holdes større arrangementer som festivaler.

Om kun seks uger skal Jelling Musikfestival 2021 finde sted, hvis det bliver muligt. 

Håbet lever endnu, selvom en ekspertgruppe nedsat af Kulturministeriet først i midten af april kommer med et bud på, hvordan større forsamlinger og arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt.

- Vi befinder os i et tomrum, hvor det bliver sværere og sværere at se, hvordan vi skal kunne samle 35.000 mennesker i Jelling. Det bliver helt sikkert ikke en festival som den, som vi husker fra 2019. Nu venter vi på ekspertgruppens anbefalinger og politikernes beslutninger, siger festivalleder Lars "Charlie" Mortensen.

Tidligst bud i næste uge

Kulturministeriets ekspertgruppe kommer tidligst i slutningen af næste uge med sit bud på, hvordan der kan holdes større arrangementer som festivaler, messer, kongresser, koncerter, idrætsbegivenheder mv. på sundhedsmæssig forsvarlig vis. Regeringen indkalder så efterfølgende til forhandlinger med aftaleparterne bag rammeaftalen af 22. marts 2021 om plan for genåbning af Danmark.

Lars "Charlie" Mortensen arbejder med flere scenarier for, hvordan Jelling Musikfestival 2021 kan afvikles.
Lars "Charlie" Mortensen arbejder med flere scenarier for, hvordan Jelling Musikfestival 2021 kan afvikles.
Foto: TV SYD

Efter planen skal Jelling Musikfestival finde sted i pinsen fra 20. til 23. maj - og  Lars "Charlie" Mortensen arbejder med flere scenarier for, hvordan Jelling Musikfestival kan afvikles. 

Der er en grænse

- Der er også en grænse for, hvad vi vil gå ud og kalde en festival, så venter vi hellere til 2022. Der skal dog nok blive en form for fest og musik til at markere, at Jelling Musikfestival skulle have fundet sted. Endnu håber jeg dog på, at vi kan holde en fornuftig festival med corona-tilpasninger, selvom tiden løber, siger Lars "Charlie" Mortensen.

- Det bliver en stor og krævende arbejde for os som den første festival, hvis vi får lov at holde den. Alles øjne vil hvile på Jelling og holde nøje øje med, hvordan vi håndterer det. Vi er dog klar, hvis vi vurderer, at vi kan løse det på forsvarlig vis, understeger Lars "Charlie" Mortensen.

Trods en svær ventetid og uvisheden så glæder festivallederen sig over regeringens tilsagn om at ville kompensere, hvis det bliver nødvendigt at aflyse.

Ekspertgruppens medlemmer: