Jelling Musikfestival og Kløften Festival aflyser: - Det er en sorgens dag

Jelling Musikfestival aflyser årets festival. Det oplyser festivallederen.

Der bliver ikke nogen festival i den gamle kongeby om 16 dage.

Det oplyser Jelling Musikfestivals leder, Lars "Charlie" Mortensen, tirsdag morgen til TV SYD.

- Det er en sorgens dag. Men lad mig sige det på den måde, at vi forventede, at det ville ende sådan, lyder det fra festivallederen.

Meldingen om aflysningen kommer efter den aftaletekst, som Folketingets partier natten mellem mandag og tirsdag er blevet enige om i forbindelse med en yderligere genåbning af Danmark.

Her fremgår det, at der bliver åbnet for udendørs arrangementer fra 21. maj, men at folk skal inddeles i grupper af 200 mennesker, dog højst 2.000 mennesker.

Jelling Musikfestival skulle være afholdt i dagene 20. til 23. maj, og hvis der skulle have været festival, ville det kræve en række restriktioner, som ifølge festivallederen ville gøre det umuligt at afholde festival.

- Det er så lavt et publikumstal og en stor forandring. Det kommer alt for sent, til at vi kan nå at arrangere noget. Der er kun 16 dage til, at festivalen skulle være startet, og det kan vi slet ikke nå at iværksætte, siger Lars "Charlie" Mortensen.

Billetter til årets festival kan blive hængende på opslagstavlen til 2022, garanterer han. Og på Facebook opfordrer festivalen netop gæsterne til at beholde deres billet.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Aflyste også sidste år

Jelling Musikfestival måtte også aflyse sidste år, men man valgte alligevel at markere den sidste weekend i maj, hvor der traditionelt har været afholdt festival i Jelling siden 1989.

Det blev i stedet 'Jelling Hjemmefestival', hvor private kunne lægge have til minikoncerter i baghaven.

TV SYD dækkede hjemmekoncerterne, som kan ses her.

Kløften Festival aflyser også

Kløften Festival ærgrer sig også over at skulle meddele en aflysning ovenpå den genåbningsaftale, der landede i dag. 

- Det er ærgerligt, det ikke er en mulighed at afholde festival i år, men vi var forberedte på det mentalt. Vi trænger til fest og farver, og det bliver et brag af en fest næste år, siger Anette Kastbjerg, der er formand for Kløften Festival. 

Tønder Festival er uafklaret 

Mens Jelling Musikfestival og Kløften Festival har meldt ud, at de aflyser, så venter Tønder Festival fortsat med at melde noget ud. 

- Det ser meget besværligt ud, og det bliver svært at gennemføre med restriktionerne, siger kunstnerisk leder for festivalen, Maria Thessink, til TV SYD. 

Tønder Festival har siden 1974 holdt folkemusikfest i Sønderjylland.