Johanne skal forsvare international tennistitel i hjembyen

I denne uge afholdes ITF World Tennis Tour i Vejle, hvor 18-årige Johanne Svendsen er opvokset. Sidste år vandt hun turneringen.

Det er en sportssommer lidt ud over det sædvanlige i Vejle. 

Først som startby til tredje etape af Tour de France og denne uge med ITF World Tennis Tour der samler spillere fra hele verden.

Men den forsvarende juniormester i turneringen skulle ikke langt for at være med. Det er nemlig 18-årige Johanne Svendsen, der er opvokset i Vejle og er én af verdens bedste juniorspillere på vej fra juniorspiller til seniorspiller.

- Det er underligt, men også megafedt, at det lige skal være her. Nu kan folk se min hjemby og tage med ned i byen og spise, smiler den lokale tennisstjerne.

Usædvanligt og nyt

Det er de færreste tennisturneringer, der finder sted i Jylland og især, når der er tale om point til verdensrangslisten.

- Det er ret usædvanligt. Det er slet ikke oplagt at holde sådan en turnering på jysk grund. Men vi er stolte og har fået god støtte af forbundet og kommunen, siger Thomas Svendsen, der både er turneringsleder og Johanne Svendsens far.

Der er fin plads til den store tennisturnering i Vejle.
Der er fin plads til den store tennisturnering i Vejle.
Foto: Jeppe Vestergaard Jensen, TV SYD

- Vi har været ude med Johanne i mange år, så at være vært for en turnering, hvor hun spiller, det er en stor oplevelse. Og dejligt at hun kan vise sig lidt frem i dansk tennis, smiler Thomas Svendsen.

Også for Johanne Svendsen er der noget nyt at spille i Vejle igen, væk fra sin klub på Sjælland eller til kampe i udlandet, ligesom det også er første gang, hun spiller som senior ved turneringen.

- Jeg har ikke spillet særlig meget seniortennis, så det er en ny oplevelse, siger hun.

quote

Jeg vil selvfølgelig gerne vinde turneringen, men jeg er her også bare for at vinde nogle kampe og se, hvad der sker

Johanne Svendsen, tennisspiller

Ser hvad der sker

Hovedrunderne er ved at blive afviklet på det røde grus efter to dage med kvalifikation. I turneringen vinder nummer et i singlerækken omkring 110.000 kroner.

- Jeg vil selvfølgelig gerne vinde turneringen, men jeg er her også bare for at vinde nogle kampe og se, hvad der sker, siger Johanne Svendsen.

Der findes endnu større tennisturneringer, men for nu er Thomas Svendsen godt tilfreds med at have fået ITF World Tennis Tour til Vejle.

Johanne Svendsen glæder sig over at få lov til at sende bolden over nettet i hjembyen.
Johanne Svendsen glæder sig over at få lov til at sende bolden over nettet i hjembyen.
Foto: Jeppe Vestergaard Jensen

- Lige nu er det passende til vores ambitionsniveau og den ungdomselite, vi har i dansk tennis. Skal vi højere op, vil det kræve meget store ressourcer.

For Johanne Svendsen er øjnene godt rettet mod tennisbolden, men det har alligevel lidt ekstra betydning at være på sand hjemmebane. Det mærkede hun allerede sidste år til turneringen.

- Jeg havde virkelig god støtte sidste år. Der var mange fra Vejle, der kom og så mig spille, så det håber jeg også i år. Og så måske lidt bedre vejr end sidste år, smiler hun.