TV der bevæger dig

Jonathan forærede sin kirke et skib

I dag donerede Jonathan Gundersen og de øvrige konfirmander fra Givskud et nyt skib til den kirke, de blev konfirmeret i.

Jonathan Gundersen blev sidste år konfirmeret i Givskud Kirke. I dag forærede han sammen med andre konfirmander et skib til kirken. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Foran en næsten fyldt kirke bar fire af konfirmanderne – to drenge og to piger – forsigtigt skibet op ad kirkegulvet til dagens gudstjeneste i Givskud.

Som konfirmand har man fået sin velsignelse her, så det er en stor ting at få lov til at give kirken et skib. Så giver man lidt tilbage.

Jonathan Gundersen, Givskud

- Det er en sjov oplevelse at være med til, siger Jonathan Gundersen.

Skibet skal en af de nærmeste dage op at hænge sammen med en sølvplakette, hvor det fremgår, hvem der har doneret skibet. På plaketten kommer der således til at stå navnene på de unge, der i 2018 blev konfirmeret i kirken. Det er nemlig dem, der har fået lavet skibet til kirken. 

- Som konfirmand har man fået sin velsignelse her, så det er en stor ting at få lov til at give kirken et skib. Så giver man lidt tilbage, siger Jonathan Gundersen.

Skibet blev overrakt til sognepræst Henriette Hauritz Jørgensen, som naturligvis blev meget glad for den nye udsmykning til kirken.

- Jeg synes, at det er helt fantastisk, at så unge mennesker har lyst til at give os et kirkeskib, siger hun.

00:20

Her bærer de fire konfirmander skibet ind i kirken. 

Luk video

500 timers arbejde

Det er snedker og sømand Steen Zoffmann, der har bygget skibet. En proces, der har taget omkring 500 timer. Først fandt han tegningerne til skibet med hjælp fra et museum i Roskilde, så lavede han skabeloner, og herfter gik selve byggeprocessen i gang.

- Det har været en lang proces, så det er dejligt, at de unge mennesker endelig kan overdrage skibet til kirken, siger Steen Zoffmann.

Det var en af konfirmanderne, der kontaktede Steen Zoffmann og opfordrede ham til at bygge et skib, som de kunne forære kirken.

- Jeg købte idéen med det samme. Jeg synes, at det er en rigtig god idé, siger 75-årige Steen Zoffmann, der siden han blev pensioneret har brugt sin fritid på at bygge kirkeskibe til kirker i hele landet. Modellen i Givskud Kirke blev den 18. af slagsen.