Jyllands stærkeste mænd kæmper om at blive Danmarks stærkeste

Jyllands Stærkeste Mand skulle lørdag findes i Vejle. Konkurrencen er en del af et større arrangement - Danmarks Stærkeste Mand.

Kan du løfte 60 kilo i én arm strakt over hovedet? Eller kan du løfte bagenden af en almindelig stationcar?

Du skal ikke føle dig alt for flov. Det er ikke alle og enhver, der kan det. Men en flok meget store herrer gjorde dette – og mere til – da der i dag blev dystet om titlen som Jyllands stærkeste mand i Vejle.

quote

Vi har set mere end en gang, at der er nogen, som får ødelagt en biceps. Det er farligt, men det er jo også en del af det at dyrke ekstremsport

Mie-Pil Simmelsgaard, arrangør, Jyllands Stærkeste Mand

Erik Mazur Thomsen, der til daglig er tagdækker i Esbjerg, kom på andenpladsen sidste år, men i år er han kommet knap så godt fra start.

Han har været nødt til at springe en disciplin over, hvilket giver nul point. Det slår dog ikke kæmpen ud, da han alligevel er kvalificeret til DM – og det er nok meget godt, for senere i konkurrencen går det galt. Erik Mazur Thomsen taber en stor vægt, hvilket giver ham en skade. Esbjergenseren vælger derefter at stoppe i konkurrencen og ender dermed på en sidsteplads.

Det er dog alt andet end sjældent, at en deltager går fra konkurrencen uden en eller anden form for skade.

- Vi har set mere end en gang, at der er nogen, som får ødelagt en biceps. Det er farligt, men det er jo også en del af det at dyrke ekstremsport, siger Mie-Pil Simmelsgaard, arrangør, Jyllands Stærkeste Mand, til TV SYD.

Vinderen af konkurrencen blev Thomas Kjær fra Thisted.

Jyllands Stærkeste Mand er én af tre indledende runder, hvor de bedste går videre til finalen Danmarks Stærkeste Mand.