TV der bevæger dig

Kæledyr stresser i ferien

Det er ikke kun nytårsaften vores kæledyr får lidt beroligende for at stresse af. Sommerferien er også højsæson for beroligende midler til vores firbenede venner, oplyser DR Trekanten.

Ferieturen kan være en belastning for hunde (Colourbox)

Multihuset på Ladegårdsvej i Vejle, hvor virksomheden Ceva Animal Health har til huse. (Google Maps)

1 af 2

Det oplever virksomheden Ceva Animal Health fra Vejle, der producerer såkaldte beroligende signalstoffer

- Det er fordi, folk skal på ferie og skal have deres kæledyr med ud og rejse, fortæller dyrlæge fra Ceva Animal Health, Jacob Mølbak til DR Trekanten.

Virksomheden fra Vejle sælger beroligende signalstoffer til katte og hunde. Produkterne fås på spray, og dyrene indtager stoffet ved at snuse det ind. Det bliver derfor ikke betegnet som medicin, men som signalstoffer.

Køresyge

- Mange hunde bliver køresyge, når de kommer ud og kører i en bil. Der findes ikke et godt produkt for det problem, og så tror jeg folk har fået øjnene op for alternativet, nemlig de her beroligende signalstoffer på spray, forklarer Jacob Mølbak.

- Signalstofferne har indkapslet det stof, som en tæve med hvalpe udskiller for, at de små føler sig trygge. Det samme gælder for katte, fortæller dyrlæge på Vejle Dyrehospital, Per Nyvang Mariussen.

Han bekræfter en øget efterspørgsel efter produkter og råd, der kan hjælpe kæledyr med at tackle de store omvæltninger, en sommerferie kan byde på.

Vanedyr

- Katte og hunde er vanedyr. Så en uge på dyrepension eller en lang køretur til en destination syd på er en stor omvæltning for dem, og de risikerer at blive stresset af oplevelsen, siger Per Nyvang Mariussen til DR Trekanten.

Dyrlæge Per Nyvang Mariaussen forklarer, at det kan være alvorligt, hvis man ikke tager sine forholdsregler, hvis kæledyret skal med på langfart eller i dyrepension.

- Nogle hunde kan have så dårlig en oplevelse med eksempelvis en køretur, at de bliver fobiske overfor at køre i bil. Og når først dyret har taget en fobi til sig, så kan flere nemt følge trop, forklarer Per Nyvang Mariaussen.

Mest sete på tvsyd.dk