TV der bevæger dig

Kæmpe-øjebæ rives ned

Efter 14 år som spøgelseshus har Vejle Kommune aftalt med ejeren, at Den Gamle Foderstof i Egtved skal rives ned. Vejle Kommune betaler for nedrivningen.

Den gamle Foderstof midt i Egtved skal rives ned og erstattes af boliger. (GoogleMaps)

Bygningerne med den karakteristiske silo ligger midt i Egtved - og har stået tomme, siden Egtved Foderstofforretning flyttede i 1999.

Ejeren forsøgte at leje bygningerne ud, men de viste sig urentabelt. I stedet har den nuværende ejer, Kresten Udby, besluttet at rive bygningerne ned. På grunden skal laves et boligprojekt, oplyser Vejle Kommune.

Brugt som eksempel

Det er en ændring i loven om byfornyelse, som blev vedtaget i Folketinget kort før jul, som giver mulighed for, at kommunen kan rive andet en bolig-ejendomme ned.

Vejle Kommune var en af de kommuner, der pressede på for at få ændret loven, så også erhvervsbygninger kunne nedrives.

Netop ?Foderstoffen? i Egtved blev brugt som eksempel, da formand for Teknisk Udvalg, Peder Hummelmose, sammen med flere andre byrådsmedlemmer og embedsmænd fra Vejle Kommune, mødtes med minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, sidste år.

Carsten Hansen var meget lydhør over for Vejle Kommunes ønsker. Og ændringen var da også med i det lovforslag, der blev fremlagt få måneder senere.

Vende udviklingen

- Jeg er utrolig glad for, at vi nu kan fjerne en bygning, som mange er kede af at se på, og som ikke bidrager til udviklingen af Egtved, siger formand for Teknisk Udvalg, Peder Hummelmose. Frem for nedslidte betonbygninger, får naboerne nu udsigt ud over Egtved Ådal. Det vil - sammen med den områdefornyelse vi også har i gang - medvirke til at vende udviklingen i Egtved bymidte.

Det er Vejle Kommune, der afholder hele udgiften til nedrivningen, som forventes at gå i gang lige efter årsskiftet. Dog bliver 60 procent af udgiften refunderet af staten.

Nedrivningen ventes at ske efter nytår.