TV der bevæger dig

Kalles sladrehank gør tyskerne glade - og tyvene til grin

Kalle Vinge fra Jelling står bag en opfindelse, der værner mod dieseltyve. Det går godt for opfindelsen herhjemme, og nu er den også nået syd for grænsen.

02:26

Kalle Vinge fra Jelling står bag opfindelsen Spycap, der værner mod dieseltyve.Det går godt for opfindelsen herhjemme, og nu er den også nået syd for grænsen

Kalle Vinge bruger det meste af sin fritid i sit laboratorium, hvor han udvikler sin opfindelse SpyCap.

1 af 2

Spycap er en opfindelse, man kan sætte på dækslet til diseltanke. Hvis en tyv piller ved dækslet sender Spycap’en en sms til ejeren. Man kan ikke se, om et dæksel er sikret med Spycap, så dieseltyvene kan ikke gardere sig mod opdagelse.

Og det er altså den opfindelse, som tyskerne nu vil have sat på deres diseltanke.

Opfinderen bag Spycap er Kalle Vinge fra Jelling, og han glæder sig over, at flere års slid nu lønner sig.

Vi har hele tiden troet på det, og nu breder det sig stille og roligt som ringe i vandet.

Kalle Vinge, opfinder

- Det er jo sejt. Vi har hele tiden troet på det, og nu breder det sig stille og roligt som ringe i vandet, siger han til TV SYD.

Herhjemme har opfindelsen gjort det godt igennem det sidste halvandet års tid.  TV SYD skrev allerede om Kalle Vinges opfindelse, da den var helt ny - dengang produktionen stadig foregik hjemme hos Kalle Vinge. Men opfindelsen er for længst vokset fra Kalle Vinges stue, og i august flyttede produktionen til Aarhus. Her blev Spycaps’en sat i produktion i mere professionelle rammer på grund af den stigende efterspørgsel.

 

Læs også Han har et effektivt våben mod diesel-tyvene

 

- Vi er ikke et verdensfirma endnu, men vi tager et større skridt mod det i 2017, når vi træder ind på det tyske marked, siger Rasmus Vinge, der er Kalle Vinges nevø og ejer af selskabet Spycap A/S, til TV SYD.

Spycap har allerede solgt et par hundrede ”sladrehanke” til tyskerne, men med salg igennem en tysk distributør regner de med, at der skal sendes endnu flere spycaps til Tyskland.

- Vi har udviklet en ny software, og det er der en særk stigende interesse for hos tyskerne, siger Rasmus vinge.

Den nye software gør, at man ikke bare får en alarm hver gang, nogen piller ved dækslet.

Man får også at vide, hvad klokken er, og hvor dækslet befinder sig, når det bliver pillet ved.

- På den måde kan man bedre afgøre om det er en godkendt tankning eller et tyveri, forklarer Rasmus Vinge til TV SYD.

Selvom produktionen er flyttet i nye lokaler i Aarhus, er stuen hjemme hos Kalle Vinge i Jelling stadig fyldt med materialer, værktøj og loddekolber. Her sidder han og udvikler produktet, når der er tid. 

Til daglig arbejder Kalle Vinge for en entreprenør, men han håber, at han inden for et par år kan leve af sin opfindelse.

Læs også Dieseltyve afsløret af SMS-sladrehank

Mest sete på tvsyd.dk