Kamp om kunderne om søndagen

Slaget om kunderne i detailhandlen skal nu udkæmpes om søndagen.

Butikscentret Bryggen i Vejle lægger som det første butikscenter i landsdelen ud med at holde åbent hver søndag. Hidtil er det kun butikscentre som Bruuns Galleri i Århus og Field's i København, der har holdt åbent hver søndag.

De øvrige butikscentre nøjes med at holde åbent den første eller sidste søndag i måneden. Det gælder blandt andet centrene i Esbjerg, Kolding og Sønderborg.

Bryggen regner med at få 300.000 flere kunder på årsbasis, så det samlede antal kunder i centret kommer op på 3,5 millioner.

Satser

- Det er et sats, og det er med ydmyghed, vi gør det, for vi ved, det er med økonomiske omkostninger for vores lejere, men vi ved også, at det er den vej, det går. Det bliver mere og mere populært at handle over internettet, fordi man kan handle, når man vil, og det skal vi også tilbyde, siger centerleder Søren Søltoft Holmboe.

Han henviser også til, at de store dagligvarebutikker som Blika holder åbent hver søndag.

Centret med knap 60 butikker lægger ud med en åbningstid på fire timer hver søndag.

Udspillet lægger et pres på de mindre detailbutikker i gågaden i Vejle, som Bryggen ligger op til. De er ikke bemandet til søndags-åbent.

- Jeg erkender, at der over for de andre butikker i Vejle er en provokation i vores udspil. Jeg ser gerne, at de også holder åbent om søndagen, da det samlet set vi få Vejle til at stå stærkere som handelsby, så vi i højere grad kan tiltrække kunder fra nabobyerne, siger Søren Søltoft Holmboe.