Kirkens Korshær sælger takeaway-genbrug fra udstillingsvinduet

Hvad gør man, når ting til genbrug vælter ind ad bagdøren, og fordøren er corona-låst? Man laver selvfølgelig genbrugs-take-away.

Når man kigger ind ad vinduerne hos Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Flegmade i Vejle, så har varerne to sedler med tal. Det ene er prisen, det andet er et bestillingsnummer, som i et katalog.

- Da vi blev lukket ned før jul, sad vi og snakkede om, hvad vi så skulle gøre. Og så tænkte vi, at andre forretninger som Bilka, lader folk bestille varer, betale over nettet, og så kan de hente varen "ved bagdøren, fortæller Tommy Mølgaard, der er frivillig i Kirkens Korshær.

Bestil fra mobilen

Som sagt så gjort. De mest salgbare ting blev anbragt i vinduet med pris og bestillingsnummer.

- Så ringer folk til mig og bestiller varen og betaler med Mobile Pay, og vi aftaler et tidspunkt, hvor de kan komme og hente den, fortæller Tommy Mølgaard.

Tommy Mølgaard
Tommy Mølgaard
Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

Det lyder måske en anelse omstændeligt, at en frivillig skal møde op bare for at udlevere ting til kunderne. Men for det første er han der ofte alligevel, selvom butikken er lukket, for borgerne afleverer stadig ting ved døren, der skal hentes ind og sorteres. For det andet er det ikke så mange, der har opdaget genbrugs take-awayen.

Koldt vejr holder folk hjemme

- Jeg tror, at coronaen og det kolde vejr holder folk hjemme, så der ikke er så mange, der går forbi vores vinduer, fortæller Tommy Mølgaard.

Hvis man har ting til overs, kan man altså stadig aflevere dem til Korshæren, men de frivillige kører ikke ud og henter ting, så længe butikken er lukket ned.