Kirsten kan ikke tåle trådløse signaler – er tvunget til at ændre sit liv

Kirsten Sæderup lider af Elektro Hyper Sensitivitet. Hun kan ikke tåle trådløse signaler fra f.eks. mobiler og wifi. Hun har måtte indrette sit liv for at undgå det.

- Jeg får hjerteflimmer, forhøjet blodtryk, og jeg begynder at ryste.

Kirsten Sæderup kan få det fysisk dårligt af noget, som vi andre forbinder med hverdagens selvfølger. Hun lider nemlig af EHS – også kaldet el-overfølsomhed. Det betyder, at hun ikke kan tåle mikrobølger og trådløse apparater.

Derfor måtte TV SYD også parkere et stykke væk fra hendes landejendom, lade mobilerne ligge og erstatte det trådløse kameraudstyr med kabler, da vi skulle mødes med hende.

- Der må ikke være mobiltelefoner, der må ikke være skridttæller, der må ikke være Smartur, og der må ikke være noget trådløst overhovedet, når man kommer her, siger Kirsten Sæderup.

quote

Jeg kan ikke komme i biografen. Jeg kan ikke komme ud og handle, gå i butikker, kunstudstilling og kirke. Der er så mange ting, jeg ikke kan.

Kirsten Sæderup, lider af EHS

Sammen med sin mand er hun flyttet ude på landet for at få et fristed, hvor hun kan undgå strålingen. Hendes mand har lavet et jernhegn, der er fem meter højt og 30 meter bredt. Det skal sikre hende mod udefrakommende mikrobølger.

Parret har gjort, hvad de kan for sikre sig mod mikrobølgerne. For eksempel er alle lyspærer kun på 12 watt, computeren er på internettet via kabel, og Kirsten Sæderup laver kun mad over gas.

- Jeg kan ikke tåle det magnetfelt, der er rundt om et komfur, siger hun.

Elselskab forlanger trådløs elmåler.
Selvom de har droppet alle trådløse apparater, så er det svært at undgå mikrobølgerne helt. Senest har parret fået at vide, at deres elselskab forlanger, at de opsætter en trådløs elmåler i deres hus. Noget, der vil forværre Kirstens tilstand.

- Det betyder, jeg ikke kan være her mere. Jeg kan simpelthen ikke tåle det. Og jeg vil ikke have mit hjem ødelagt, siger Kirsten Sæderup.

Hun er ikke i stand til at forlade huset uden at blive dårlig. Samtidig er hun bekymret for den trådløse udvikling i samfundet. Det bliver kun værre og værre. Ifølge Kirsten vil flere blive syge som hende.

- Jeg kan ikke komme i biografen. Jeg kan ikke komme ud og handle, gå i butikker, kunstudstilling og kirke. Der er så mange ting, jeg ikke kan, siger Kirsten Sæderup.