TV der bevæger dig

Klar regnvandet og få en check på 24.000 kr.

Med en check på 24.000 kroner forsøger Vejle Kommune nu at få kommunens husejere til at hjælpe med at forhindre oversvømmelser under store regnskyl.

02:34

Erik Pedersen i Bredballe har etableret en regnvands-faskine, som skal lede regnvandet fra hans grund udenom de kommunale kloakker. Som belønning får han her en check på 24.000 kr. af bestyrelsesformand Jens Ejner Christensen fra Vejle Spildevand.

1 af 2

Den første borger har netop modtaget checken for at etablere en regnvands-faskine, som skal lede regnvandet fra hans grund udenom de kommunale kloakker.

Vejle Spildevand tilbød i forsommeren grundejere i det sydøstlige Bredballe en check på 23.842 kr., hvis de ville holde regnvandet inde på deres respektive grunde.

Det har fået mere en to 2/3 af de adspurgte grundejere i området til at etablere regnbede og faskiner - installationer i haven, der gør, at regnvandet kan sive ned til grundvandet direkte fra deres grunde uden at belaste kloakkerne.

Bestyrelsesformand hos Vejle Spildevand, Jens Ejner Christensen, glæder sig over de mange tilmeldinger til den nye miljøvenlige måde at håndtere regnvandet på:

- Det er en win-win-win-situation. Grundejeren får en check på knap 24.000 kr. Vejle Spildevand sparer udgiften til en dyr regnvandsledning, og jo mindre regnvand kloakrørene skal føre videre, jo mindre er risikoen for overløb til Vejle Fjord. Derfor vinder miljøet også på løsningen, siger Jens Ejner Christensen.

Vejle Spildevand og Vejle Kommune er nu gået i gang med at undersøge mulighederne for at tilbyde grundejere i andre områder af kommunen en lignende ordning med privat håndtering af regnvandet.

Mest sete på tvsyd.dk